Seçilebilir sırada aday göstermediği için AK Parti’ye tepkili dağ yöresi nasıl oldu da oyları verdi?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe

Pazar gecesi… Olay Televizyonu’nda Seçim Özel programı için Esat Kaplan’a konuk olduğumuzda, ekrana dağ ilçeleri oy dağılımını getirdi.
Liste ilginç…
MHP’nin ikinci, CHP’nin dördüncü sırada aday gösterdiği dağ yöresinden AK Parti onbeşinci sırada Osman Mesten’i aday gösterdi.
Yani…
MHP ve CHP seçilebilecek sıralara aday koyarken, AK Parti seçilemeyecek sırada ve listenin sonlarında dağlı adaya yer verdi.
Bu da yörede tepkiyle karşılandı. O tepkilere bakanlar, dağ yöresinden bu kez AK Parti’ye oy çıkmayacağını düşündüler. Fakat, daha önceki seçimlerde olduğu gibi, dağ yöresindeki 4 ilçede de AK Parti diğer partilere fark attı.
İşte…
Pazar akşamından beri bu nedenle “AK Parti aday göstermediği halde dağ yöresinden nasıl oy aldı?” sorusuna cevap aranıyor. Meslektaşımız Mustafa Özdal da konuyu köşesine taşıdı.
Aslında…
Yıllardır değişik konularda AK Parti’ye tepki gösteren dağ yöresi seçmeninin her seçim oylarını AK Parti’ye vermesi sosyolojik inceleme bile gerektirir.
Ne var ki…
Bu incelemeden önce dağ yöresi için gönül insanı dendiğini göz önüne almak gerekiyor. Dağ yöresindekiler kendilerine içten davranana karşı vefa gösterirler.
Anımsıyoruz da…
Aday listeleri sonrası dağ ilçelerinden AK Parti’ye tepki yükseldiğinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe kendini göstermişti:
“Dağ yöresinin milletvekili benim. Her ihtiyacınızı bana söyleyin, ben her zaman yanınızdayım.”
Nitekim…
Seçim kampanyası boyunca Altepe’nin en sık gittiği bölge dağ yöresi oldu. Dağ ilçelerine ve köylerine Büyükşehir elini sürekli uzattığı için ayrı bir sevgisi olan Başkan Altepe’yi gece yarısı bile köylerde büyük kalabalıklar karşıladı.
O nedenle…
Kendilerine sahip çıkıp el uzatana önem veren ve gönül insanı olan dağ yöresi seçmeni, 7 Haziran’da da oylarını AK Parti’ye verdi.