Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a göre, AK Parti’ye karşı HDP “koçbaşı” gibi kullanılıyor!

3 BÜLENT ARINÇ PROGRAMI OLAY TV, ESAT KAPLAN, İHSAN AYDIN, MUSTAFA ÖZDAL, AHMET EMİN YILMAZAslında… Siyaset dışı aktörlerin ya da unsurların siyasete ilgisi de, etkisi de tüm dünyada yaşanan bir durum. Fakat bu seçimde siyaset dışı aktörlerin siyasi partilerle yarışır duruma geldikleri görülüyor.
Bu tespitimizi…
Olay Televizyonu’nda yayınlanan ve Esat Kaplan’ın moderatörlüğünü yaptığı, bizim de meslektaşlarımız İhsan Aydın ve Mustafa Özdal’la birlikte soru yönelterek katkı sağladığımız program sırasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la da paylaştık.
Düşüncesini en kısa yoldan söyleyen siyasetçilerden olan Arınç geniş bir yelpazeden konuya yaklaştı:
“Hem siyasi aktörlerle karşımızda bir ittifak var, hem de bir koçbaşı gibi HDP’yi piyasaya sürmek, ona barajı geçirtmek ve barajı geçmesi suretiyle de ‘AK Parti’nin milletvekili sayısından biraz daha düşme olabilir mi?’ Bunun peşine gittiler.”
Devam etti:
“Bu siyasi aktörleri dışarıdan destekleyen, medya ayağı da, yurtdışı ayağı da, Pensilvanya ayağı da var. Bunlar da bir araya geldiler, lojistik destek sağlıyorlar siyasi aktörlere.”
Şunu vurguladı:
“Üçü içeriden, üçü dışarıdan artık sayısı biraz daha fazla olabilir belki, tam bir iş birliği içerisinde bir büyük projenin peşindeler.”
Şöyle düşünüyor:
“Baktılar ki CHP uzamıyor, kısalmıyor bundan bir fayda yok. MHP de uzamıyor, kısalmıyor. O zaman yeni bir siyasi aktörle AK Parti’nin oylarını biraz daha aşağıya çekebileceklerini düşündüler.”
Adını da koydu:
“Bu, HDP projesidir.”
Konuya bakışı şu:
“Paralel devlet yapılanması dediğimiz örgüt, bugün bu üç siyasi aktörle iş birliği yapıyor. Onları güçlendiriyor, haberlerine daha çok yer veriyor, daha çok propaganda imkanı sağlıyor.”
Ardından…
“Hemen hemen Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da herhalde 16 il dolaştım, 16 ilde de onlarla sıkı bir iş birliği içerisinde” dedi ve ekledi:
“Bu projenin bütün aktörlerine görev verildiğini ve AK Parti’yi ‘Yine iktidar olacak, ama mümkün olduğu kadar az olsun, bir ayağı çukurda kalsın, bir daha yüklendiğimiz zaman da kurtulalım’ şeklinde düşünceleri var.”

Bülent Arınç: Cumhurbaşkanı söyleyince…

Siyasi partiler arasındaki seçim yarışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmasını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yorumlarken, Türkiye için alışık olunmayan bir durum ortaya çıktığını, Abdullah Gül’ün döneminde bu yolu kullanmadığını anımsattı.
Sonra da şunu söyledi:
“Kendisi ‘Eleştiren eleştirsin, eleştirmeyen de kabullensin, ben bu işi yapacağım’ diyor. O böyle söyleyince bize susmak düşer.”