Popstar mı, bu seçim sürecinin yıldızı m?.. Selahattin Demirtaş’a sempati HDP’ye ne kadar yansır?

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Adayı olarak büyük bir siyasi çıkış yaptı. BDP ve devamında HDP’nin Eş Genel Başkanı olarak siyasette vardı, ama özellikle Batı kentleri, ya da başka bir ifadeyle söylemek gerekirse, genel kamuoyunun ilgisini o kampanyayla çekti.
Bu seçim sürecinde…
Medyanın da desteğini arkasına alan Selahattin Demirtaş yaşamı boyunca BDP/HDP misyonundaki partilere oy vermeyen ve oy vermesi de mümkün olmayan geniş bir kesimin sempatisini kazandı. Onun için Batı kentlerinde de büyük ilgi görüyor, mitingleri kalabalıklar topluyor.
Üstelik…
Kürsü performansını giderek geliştirdi. Sakin bir yapısı, esprili anlatımı var. Özgüvenine gençliği eklenince görüntü avantajı sağlıyor.
Gerçi…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü konuşmasında “Popstar çıkardılar… İyi saz çalıyormuş, türkü söylüyormuş, sesi de güzelmiş” ifadeleriyle esprili bir dille andı, ama şu bir gerçek ki bu seçim sürecinin tartışmasız siyasi yıldızı oldu.
Kısacası…
Selahattin Demirtaş partisinin asla oy alamayacağı kitlelerin sempatisini kazanan bir siyasi lider olarak dikkat çekiyor. O sempatinin HDP’ye ne kadar yansıyacağını merak edenler için bugün saat 17.00’de Merinos’ta yapılacak miting fikir verebilir.
Mitingin mimarları olan HDP İl Eş Başkanları Kezban Dumlu ve Yüksel Akgün’le İl Basın Sözcüsü Resul Baykara çok iddialılar.
Bursa’da bu seçim sürecinde yapılan 3 mitingden daha büyük kalabalık toplayacakları iddiasını yinelediler.