Hayallerinde okul kütüphanesi var… Bu yarışma, öğrencileri daha fazla kitap okumaya teşvik etmek için!

ERDOĞAN ŞAHİNOĞLU ORTAOKULU MÜDÜR MUSTAFA DÖNMEZGeçen hafta… Çok özel konuklar ağırladık. Konuklarımız Yıldırım İlçesi sınırları içinde, daha açık söylemek gerekirse, Ankara Yolu üstünde bulunan Esenevler Mahallesi’ndeki Erdoğan Şahinoğlu Ortaokulu’ndan geldiler.
Başlarında…
Okul Müdürü Mustafa Dönmez vardı. Kentin başarılı eğitimcilerinden olan ve daha önce Çekirge’deki Murat Hüdavendigar İlköğretim Okulu Müdürlüğü yapan Dönmez, yeni okulunu da atağa kaldırmış.
Ziyarette…
Müdür Yardımcısı Mehmet Akgün, Türkçe Öğretmeni Ruşen Tayfur, Okul Aile Birliği’nden Dilek Demir, Filiz Gündoğdu, Nilüfer Çelik de yer aldılar.
Açıkça söylemek gerekirse…
Erdoğan Şahinoğlu Ortaokulu Müdürü Mustafa Dönmez’i dinlerken heyecanlandık. Çünkü, öğrencilerin önüne “Hep Birlikte Okuyalım Projesi” adı altında büyük bir hedef konmuş: Kitap okuma yarışması.
Proje…
Öğrencilerin ve öğrenci velilerinin kitap okumalarını alışkanlık haline getirip farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Buna göre…
Okulun 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileriyle velilerine okul yönetimi tarafından belirlenen kitaplar dağıtılacak. Öğrenciler ve veliler okudukları kitaplardan sınava alınacaklar.
Kazananlara, tablet bilgisayar dahil cazip hediyeler dağıtılacak.
Bu arada…
Gönüllerinden geçen bir şeyi daha dile getirdiler:
“Bursa’dan uzak illerdeki okullara kitap yardımı yapılıyor. Bizim okulumuzun kütüphanesi yok. O nedenle biz de kitap bağışı bekliyoruz.”
İstekleriyse şu:
“Kimileri, gazetelerden kuponla alınan ve atılamayan eski kitapları bağış dişe getiriyor. Oysa öğrencilerimizin yeni kitaplara ihtiyacı var.”
Bizden duyurması.