AK Parti’de sıra dışı bir kadın aday: Nurcan Özdemir

Nurcan Özdemir - AK Parti Aday Adayı
Nurcan Özdemir – AK Parti Aday Adayı

Seçim sürecinin başlamasından bu yana her partiden aday adayları geliyorlar, oturup sohbet ediyoruz. Ziyaretlerinde partilerini, kendilerini ve milletvekili olurlarsa yapmak istediklerini anlatıyorlar.
Buna karşın…
AK Parti’ye başvurduğunu bildiğimiz Nurcan Özdemir’in aday adaylığı sürecinde hiç ortaya çıkmadığı dikkatimizi çekince arayıp “Aday değil misiniz yoksa?” diye sorduk.
Daveti kabul etti ve atlayıp geldi.
Bursa’nın etkili kadın sanayicilerinden Nurcan Özdemir’i zaten tanıyoruz. Göktuğ’un tül perde fabrikasında mekik işçisi olarak 15 yaşında başlayan iş yaşamında bugün yalıtım ve ambalaj üretimi yapan 3 fabrikanın sahibi.
Sürekli koşan, ibadet eder gibi çalışan Nurcan Özdemir son dönemde TOBB bünyesindeki Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na seçilince çok sayıda olan sosyal çalışmalarına bir yenisi eklendi. Şimdi bir de siyaseti deniyor.
Çok kişiye sürpriz geldiği için “Neden AK Parti?” diye sorduk.
Söze…
“Siz de biliyorsunuz, siyasetten beklentisi olan biri değilim. Sonuç odaklıyım, proje kadınıyım, her işimi koşarak yaparım” diyerek başladı ve tüm doğallığıyla şunu söyledi:
“Siyasete ilk defa atılıyorum. AK Parti’yi seçtim, çünkü Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin yaptıklarını önemli buluyorum.”
Amacını da söyledi:
“Bu ülkenin büyümesi lazım. Artık 10 TIR buğday verip 1 kilo demir almamalıyız. Başarabildiğimizi ve üretebildiğimizi göstermemiz lazım. Ben de onun için AK Parti’den aday adayı oldum.”
Mesajı şu:
“Bu ülkeye ve Bursa’ya yararım olacağına, bana ihtiyaç olduğuna inandığım için aday adayı oldum.”