Gürhan Akdoğan sahaya iniyor, Necati Şahin yola çıkıyor

Gözle görünen bir şey var: Adayların önseçimle belirleneceğinin açıklanmasıyla birlikte CHP’ye canlılık geldi.
Bu canlılıkta…
Parti örgütünde öne çıkan kriterler arasında partiye hizmet ve temsil yeteneği ilk sıralarda yer alıyor. Yani, CHP tabanı, önseçim sandığında siyasi vefa ile hareket etmeye hazırlanıyor.
İşte…
Bu noktada gözlerin çevrildiği isimlerden biri Gürhan Akdoğan oluyor. 2004’te CHP’nin Büyükşehir Adayı olan, 2007-2012 arası İl Başkanı olarak siyasette kalite çıtasını çok yükselten, ilk kez delege seçimi yapan, görevden alındıktan sonra 2012’de seçimle yeniden gelip 1 yıl sonra da bırakan Gürhan Akdoğan önseçim kararından sonra yaptığı görüşmeleri tamamlayıp aday olmaya karar verdi.
Hatta…
Önceki gün Ankara’ya gidip başvurusunu Genel Merkez’e yaptı.
Akdoğan bugün saat 11.00’de örgüt gücünü önemsediğini göstermek amacıyla CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek sahaya çıkıyor. Sonra ilçeleri dolaşacak, 8 Mart’ta da geniş katılımlı örgüt toplantısı yapacak.
Yanı sıra…
30 Mart yerel seçiminde CHP Büyükşehir Adayı olan Necati Şahin de aday olmaya karar verdi.
Bu noktada…
30 Mart yerel seçimi süresince CHP tabanından gördüğü ilgi ve tabanın “partiye hizmet” kriteri Şahin’i avantajlı hale getiriyor.
Çünkü…
2009 yerel seçiminde 7 merkez ilçeyle yüzde 27.3 oy alan CHP 30 Mart’ta 17 ilçenin katıldığı seçimde Necati Şahin’le 28.79 oy aldı. Eğer, 2009’daki gibi 7 ilçede seçim yapılmış olsaydı, Şahin’li CHP yüzde 34.85 oy alacaktı.
Buna…
Harmancık, İznik, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Osmangazi dışındaki 12 ilçede Şahin’in ilçe adaylarından fazla oy aldığı da eklendiğinde, ortaya CHP’yi başarıya taşıyan aday profili çıkıyor.
Bu da…
Necati Şahin’in CHP örgütüne güvenmesini ve yola çıkmasını getirdi.