Bursa dünyanın vitrinine çıkıyor: Mucitler Zirvesi!

Açılalı henüz bir yıl olmadı… Ocak ayında resmen faaliyete geçen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bugün çok önemli bir buluşmanın organizasyonunu gerçekleştiriyor.
Çünkü…
4 kıta üzerindeki 14 ülkeden 60’i yabancı 200’e yakın bilim insanını ağırlayan muhteşem bir zirveye imza atıyor. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yönetim kurulu üyesi olarak yer aldığı, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki bilim merkezlerinin üye oldukları Names çatı kuruluşunun Türkiye’deki ilk buluşmasının 74 konuşmacısı var.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bugün başlayıp yarın sona erecek olan bilim adamları buluşması 3 ayrı salonda tam 18 oturumla gerçekleşecek.
Türkiye’deki tüm bilim ve teknoloji merkezlerinin yöneticileri de toplantıların katılımcıları arasında yer alıyorlar.
Buluşmada…
NASA’da görev yapan Jeofizik ve Gökyüzü Bilimcisi Dr. Essam Heggy ile Türkiye’nin Edison’u olarak bilinen Prof. Dr. Mehmet Arık açılış konuşmalarını yapacaklar.
Kuşku yok ki…
Bu tür uluslararası organizasyonlar uzun bir süreçte biraz da inatçı uğraşla kazandırılabiliyor. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Rıfat Bakan aylar süren inatçı mücadelesi ile toplantının Bursa’ya gelmesini sağladı.
O bakımdan…
Dün sohbet ederken heyecanını çok açık bir şekilde gözler önüne serdi.
Önce…
Dünyanın dört bir kıtasından bilim adamlarını Bursa’da buluşturacak toplantıyı tanıtırken elindeki dosyayı masaya koydu ve satır satır bilgi verdi.
Sonra da…
2 günlük toplantının ne anlama geldiğini açıkladı:
“Toplantının uluslararası katılımcıları ve konuşmacıları hep buluş yapmış bilim adamları. Bu nedenle, Bursa’yı bilimsel alanda dünya vitrinine çıkaracak toplantı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.”
Ardından…
İlgilenen herkesi bu sabah saat 10.00’da Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda açılışı yapılacak toplantıya davet ederken şunu ekledi:
“Bursa’da mucitler zirvesi gerçekleşiyor diyebiliriz. Geleceğin buluşlarını yapacaklar bu toplantıdan çıkacaklar.”