Esnafta Dünya Mirası heyecanı; Daha fazla çeşit ve daha cazip hediyelik eşya

Kim ne derse desin… UNESCO’nun Bursa’dünya mirası listesine alması o kadar kolay bir iş değil. Geçmişte başlatılan fakat yarım kalan girişimler var. Ayrıca Türkiye’nin pek çok özel köşesinde olduğu gibi, dünyada kültürel ve doğal miras olarak turistlerin büyük ilgi gösterdikleri yerler var.
Tüm bunların arasından sıyrılıp listeye girmek o nedenle çok önemli.  Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çok güzel bir ekip çalışmasıyla zor bir işin altından büyük bir başarıyla kalktı.
O başarı…
Bursa’nın yeni dönem planlaması ve hedeflerine vizyon kattığı gibi, kente de heyecan getirdi.
Örneğin…
Bursa esnafı bu heyecanı fazlasıyla yaşıyor ve geleceğe daha güvenli bakıyor…
Nitekim…
Tam 148 değişik dalda 3 binden fazla üyeye sahip olan ve kısa adıyla Meso olarak bilinen Muhtelif Esnaflar Odası Başkanı Özkan İlhan bu heyecanı fazlasıyla belli ediyor.
Başkan Yardımcısı Akif Erol’la birlikte ziyaretimize gelen İlhan heyecanını şu sözlerle ortaya koydu:
“Çok heyecanlı ve umutluyuz. Dünya mirası listesine girmiş olmamız başta turizm olmak üzere Bursa’daki tüm işkolları için çok yararlı sonuçlar getirecek. Çünkü tüm iş alanları birbirlerinden doğrudan etkileniyorlar.”
Kendi üyelerine şu mesajı verdi:
“Esnafımızın da kendisini yenilemesi ve bu duruma uyum sağlaması gerekiyor.”
Bir de önerisi oldu:
“Bursa’ya artık daha fazla turist gelecek. Bizim de bu turiste Bursa hatırası anlamında hediyelik eşya çeşidini arttırmamız ve daha cazip ürünler ortaya çıkarmamız gerekiyor.”