Bursaray ve tramvaydan sonra teleferik de kent içi ulaşım aracı

Hep söylüyoruz… Bursa çok hızlı büyüyen ve aynı hızda da değişen bir kent. Üstelik her yönüyle değişiyor.
Kent yaşamından beklentiler değişirken, belediyecilik anlayışı da değişiyor. Şimdi çözüm üreten anlayış ve sosyal belediyecilik çok öne çıktı.
Hele…
Bursa gibi kentlerde ne yapılırsa yapılsın büyüyen bir sorun olan ulaşım konusunda çözümler bulacak belediyecilik isteniyor.
Son süreçte…
Bursa’da toplu ulaşım tercihleri değişti. Belediye otobüsü, dolmuş, taksi, minibüs gibi araçların yanına raylar üzerinde hareket eden sistemler eklendi.
Örneğin…
Ekrem Barışık döneminde ilk kez dillendirilen, Teoman Özalp döneminde ilk projesi hazırlanan, Erdem Saker döneminde projesi yenilenip temeli atılan, Erdoğan Bilenser dönemindeyse Organize Sanayi ve Küçük Sanayi’den Şehreküastü’ye kadar ilk etabı ulaşıma açılan Bursaray daha sonra Hikmet Şahin döneminde Arabayatağı’na, Recep Altepe dönemindeyse önce Üniversite ve Emek’e, son olarak da Kestel’e kadar uzadı.
Yanı sıra…
Büyükşehir Belediye Başkanı Receph Altepe’nin görevdeki ilk döneminde Bursa’ya armağan ettiği ve İpekböceği adı verilen tramvay da kent merkezine yeni bir soluk getirdi.
İşte…
Bütün bunların sonunda Bursa’nın lastik tekerlekli araçlardan raylara geçen ulaşım anlayışına yeni bir renk katılıyor: Teleferik.
Yenilenen tesisi, teknolojisi ve vagonlarıyla Teferrüç-Sarıalan arasında yolcu taşımaya başlayan ve büyük de ilgi gören teleferik, çok yakında yeni kent içi ulaşım aracı haline gelecek.
Onu da…
Başkan Altepe büyük bir heyecanla açıklarken şunu söyledi:
“Bursa’da kent içi ulaşım motorlu taşıtlardan raylı sistemlere dönmüştü. Şimdi yeni bir ulaşım aracı olarak teleferik de ekleniyor. Teleferik ilk kez Bursa’da kent içi ulaşım aracı haline geliyor.”
Şu bilgiyi verdi:
“Teleferik hattını kent içine indirme projesinde Gökdere İstasyonu hem Bursaray, hem teleferik istasyonu olarak kullanılacak. Daha doğrusu, burası Bursaray’la gelen yolcular için teleferiğe aktarma istasyonu olacak.”
Şunu ekledi:
“Buradan teleferiğe binenler Setbaşı durağına çıkabilecekler. Ya da Temenyeri’ne ulaşabilecekler.”
Şuna vurgu yaptı:
“Böylece, dünyanın her yerinde dağ ulaşım aracı olan teleferik Bursa’da kent içi ulaşım aracı haline gelecek.”
Şuna da dikkat çekti:
“Ayrıca, Gökdere İstasyonu’nda Bursaray ve teleferik entegre olurken, Bursaray yolcuları teleferik aktarmasıyla Setbaşı ya da Temenyeri’ne çıkabilecekler. Yani bir anlamda Bursaray’ın ulaşım ağını da genişletecek.”