MHP’de seçim sorgulaması: Rest çeken Toktaş’ı ilçeler durdurdu!

Yerel seçime girilirken MHP’nin elinde İznik Belediye Başkanlığı vardı. Seçim öncesi oluşan havada, İznik’in yanı sıra Yenişehir’e de “kesin kazanıldı” gözüyle bakıldı.
Buna…
Mudanya’da seçimin kazanabileceği görüntüsü eklendi.
Derken…
Orhaneli’nden gelen havaya Gemlik’teki son bilgiler eklendi.
Böylece…
MHP teşkilatları, ikisi kesin olmak üzere 5 ilçede belediye başkanlığı seçimini kazanabilecekleri umuduyla sandık öncesindeki son döneme girdiler.
Fakat…
Umutlanılan ilçeler kazanılamadığı gibi İznik de kaybedildi. Bunun üzerine ağırlıklı olarak sosyal medyada eleştiriler başladı. Eleştiriler daha çok MHP İl Başkanı Hasan Toktaş’a yöneldi.
Hatta…
Seçim sonuçları nedeniyle “başarısız” olduğunu söyleyenlere rastlanıldı. Seçimin hemen ertesi günü sosyal medyada ortaya çıkan bu eleştirilere ilk tepkiyi MHP Bursa Milletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Necati Özensoy verdi ve İl Başkanı Toktaş’ı başarısız bulanlar için “akbaba” benzetmesi yaptı.
O günlerde…
Daha doğrusu, 30 Mart seçiminden 3 gün sonra MHP İl Başkanı Hasan Toktaş teşkilata bir yemek verdi. Muradiye’deki Darüzziyafe’de yenen ve ilçe başkanlarının yanı sıra MHP Büyükşehir Adayı Kadir Koçdemir’in de katıldığı yemekte konu seçim sonuçları ve buna dayalı eleştirilerdi.
Fakat…
Geceye damgasını vuran, İl Başkanı Toktaş’ın yaptığı konuşma oldu:
“Seçim sonuçlarını bizim açımızdan başarısızlık olarak değerlendirenler var. Her görüşe saygı duyuyorum. Ben de Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yle görüşeceğim ve durumu kendilerine arz edeceğim. Gereğini yapmaya hazırım.”
Bu sözler…
Yani, “gereğini yapma” ifadesiyle Toktaş teşkilata istifa mesajı verdi.
Bunun üzerine…
MHP ilçe başkanları istifa mesajını alınca kendi aralarında hemen bir değerlendirme yaptılar. Sonrasında da, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Ahmet Koç’un organizasyonuyla bir araya geldiler.
Buluşma sonrası…
17 ilçeden, Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu dışındaki 16 ilçe başkanın imzasıyla ortak bildiri yayınlandı.
Durdu’nun katılmak istemediği, fakat Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez, Yıldırım İlçe Başkanı Ahmet Koç, Nilüfer İlçe Başkanı Osman Uçar, İnegöl İlçe Başkanı Fahri İnkaya, Gürsu İlçe Başkanı Suat Ermiş, Kestel İlçe Başkanı Nuh Çil, Yenişehir İlçe Başkanı Celal Çekil, İznik İlçe Başkanı Osman Koçak, Orhangazi İlçe Başkanı Yüksel Albayrak, Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Bayram, Karacabey İlçe Başkanı İsmail Tezcan, Harmancık İlçe Başkanı Şerif Ok, Orhaneli İlçe Başkanı İsmail Asa, Keles İlçe Başkanı Ahmet Türkmen, Büyükorhan İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya’nın imzaladıkları bildiride 17 ilçeden 10’unda MHP’nin ikinci parti olduğu, 5 ilçede de ilk defa meclis üyesi çıkarıldığı, 47 olan meclis üyesi sayısının ise 83’e çıktığı vurgulanıyor.
Son cümlede ise bir çağrı var. Çağrının adresinin ise MHP İl Başkanı Hasan Toktaş olduğu anlaşılıyor:
“İl Başkanımızın bireysel anlamda kendisine çok güvenen, kendisinin de çok güvendiği, seçimle yetki verdiği teşkilatlarına danışmadan her hangi bir adım atmayacağını umuyor ve bekliyoruz.”
Yani…
“Bize danışmadan bir karar verme, Devlet Bey’e de bizden habersiz gitme” diyorlar.
Bakalım…
Seçim sonrası sorgulamasından MHP nasıl etkilenecek?