İşte gerçek başarı öyküsü: 7 yıl önce Londra’da uçaktan inerken kafasında “yeni kitapları en çabuk okumak” vardı, ama şimdi…

Adı Anıl Uzun… Lise eğitimini Ali Osman Sönmez Anadolu Endüstri Teknik Meslek Lisesi’nde almış. 2001 yılında Bursa’nın en aktif çocuk kulübü olan En Kulüp’te öğrenci başkanlığı ve gönüllü turizm elçiliği yapmış.
Bu süreçte…
En Kulüp Başkanı Rıza Pekdemir’in kendilerine sürekli tekrarladığı ilkeyi kafasına yazmış:
“Öğrenmeyi öğrenin.”
Bu sözden yola çıkarak öğrenmeyi kendisineilkekabul etmiş. 2007 yılında Londra’da uçaktan inerken de kafasında tek bir hedef varmış:
“İngilizceyi iyi öğrenmek, bu sayede yeni çıkan kitapları en çabuk şekilde ve yazarlarının orijinal kaleminden okuyabilmek.”
Bu hedefle başlayan İngiltere macerasında Anıl Uzun’un gerçek bir başarı öyküsü var.
Çünkü…
Çok zor bir işi başarıp önce çalışma ve oturma izni alıyor. O arada üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyor. Arkadan banka yöneticiliği eğitimi alıyor.
Şimdilerde…
Amerika’nın ünlü Stanford Üniversitesi’nde girişimcilik ve yöneticilik okuyor.
Böylece…
Ailesi Bursa’da yaşayan, ama evi ve işyeri Londra’da olan Bursalı Anıl Uzun, üniversiteyi Amerika’da okurken kıtalararası yolculuklar yapıyor.
Rıza Pekdemir’le birlikte ziyaretimize geldiğinde iş yaşamını merak ettik.
O da bir başka öykü:
3 yıl önce, Facebook oyunları üzerine bir İngiltere firmasının Türkiye temsilciliğini almış. Daha sonra eşinin altınlarını bozup 1.800 Euro sermayeyle internette satış sitesi kurmuş. Kısa sürede büyük satış rakamlarına ulaşmış.
1.800 Euro sermayeyle kurduğu o siteyi yedi rakamlı bir fiyata satmış.
Şimdilerde para transferi yapan bir şirketi var.
Merkezi Londra, ama 70 ülkeden para topluyor ve 185 ülkeye para transferi yapan bir sistem kurmuş. Bursa’da da faaliyet gösteriyor.
Yaptığı işi anlatırken şunları söyledi:
“Bankalar yurt dışına para gönderirken yüksek komisyonlar kesiyor. Biz hem daha ucuza, hem de anında para transferi yapıyoruz.”
Banka sisteminin içinde, ama bankalardan hızlı işleyen bir sistemin ayrıntılarını anlattı. İngiltere’de güvenilirlik lisansı ve kara para aklamama sertifikası almış. Türkiye’de BDDK’ya kayıtlı.
Açıkça söylemek gerekirse…
Bursa’dan yetişip uluslar arası arenada büyük başarılara imza atan bir başarı öyküsü dinlerken heyecan duyduk. Anıl Uzun’la gururlandık.