Özensoy’la seçim lokomotifi kazanan MHP hareket geçti!

Geçen seçim… Yani 2009’da MHP yerel seçime vitrin adayları ile girmeyi tercih etti. Başka partilerde siyaset yapan kamuoyunun tanıdığı adaylar arasından yalnızca Yıldırım’da Cüneyt Karlık yarışı zorlayan isim oldu.
Bu kez…
30 Mart seçimine MHP çizgisinde adaylar ile yola çıkıldı. Eskişehir Valisi olarak genel kamuoyunun tanıdığı Orhanelili Kadir Koçdemir’in adaylığı sürprizdi. Mudanya’da Erol Demirhisar da bir başka sürpriz oldu.
En büyük sürpriz ise sonradan geldi.
Osmangazi’de adaylığı açıklanan Fatih Karakılıç’tan vazgeçildi, yerine Bursa Milletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Necati Özensoy aday olmayı kabul etti.
Sonrasında…
MHP’nin tüm saha çalışmalarına büyük bir canlılık geldiğini gördük.
Daha açık söylemek gerekirse…
Necati Özensoy’un Osmangazi Adayı olmasıyla birlikte MHP 30 Mart yerel seçimi için Bursa’daki lokomotifini kazanmış oldu. Bir anlamda, Özensoy’la birlikte MHP harekete geçti denilebilir.
Bunun da nedenleri var elbette.
Birincisi…
Partinin en üst yönetim kurulunda görev alan bir milletvekilinin Osmangazi Adayı olmayı kabul etmesi, MHP’nin tüm teşkilatları için müthiş motivasyon getirdi.
İkincisi…
Bursa’daki seçim kampanyası bundan sonraki süreçte, deneyimli bir siyasetçi öncülüğünde yürüyecek. Bu da MHP kadroları için güven arttırıcı unsur oldu.
Zaten…
Sahaya çıkmasıyla birlikte Özensoy’un ağırlığı hemen hissedildi.
Üçüncüsü…
Osmangazi’deki seçimde MHP oyları üzerine yapılan spekülasyonlar da, beklentiler de Özensoy’un adaylığı ile birlikte gündemden çıktı.
Buna…
Osmangazi’deki tüm iddialı partilerin seçim hesaplarının bozulduğunu eklemek gerekiyor.
Nitekim…
MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez ile birlikte sohbet ettiğimiz MHP Osmangazi Adayı Necati Özensoy sahaya çıkışıyla ilgili şunu söyledi:
“Adaylığım açıklanana kadar bu işin boyutlarını görememişim. Gelen telefonlardan daveti kabul etmekle ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım.”
Oluşan sinerjiden farklı bir sonuç çıkacağına inanan Özensoy’un görüşü şu:
“Beni başka partilerdekilerin aramaları da gösteriyor ki, AKP’nin bugüne kadar kazancı olan alternatifsizlik imajı artık yok. Osmangazi’de alternatif var.”

Bahçeli destek için gelecek

Fatih Karakılıç’ın adaylığının geri çekilmesi kararından sonra MHP Osmangazi Adayı olması için teklif alan Bursa Milletvekili Necati Özensoy ziyaret ettiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Siz de uygun görürseniz izninizi almak istiyorum” dedi.
Bahçeli de bunun üzerine “Hayırlı olsun” dedi ve ekledi:
“Demek ki sana destek için Bursa’ya daha fazla geleceğiz.”
Bunun üzerine MHP kadroları, seçim mitingi dışında Bahçeli’yi bir de özel programla Bursa’ya bekliyorlar.