Çiçekçiler Odası’ndan, Sevgililer Günü’nde seyyar alarmı

Ertan Tanırgan 14 yıldır Bursa Çiçekçiler Odası Başkanı olarak sektörüne hizmet ediyor. 10 Kasım’da Anıtkabir’in çiçek ve çelenklerle süslenmesine yaptığı katkıyla Bursa çiçekçiliği adına yeni bir sayfa açtı. Çalışmasıyla da Genelkurmay’dan ödül aldı.
Ocak ayının son haftası yapılan ve üyelerden vize aldığı genel kuruldan güçlenerek çıkan Tanırgan, şimdi de üyelerini korumak adına önemli bir girişim başlattı.
Konu şu:
Son yıllarda 14 Şubat’ın Sevgililer Günü olarak kutlanmasında sevginin en önemli göstergesi kabul edildiği için çok yoğun çiçek talebi geliyor. İşte, çiçekçilerin en önemli gününde bir de rakipleri ortaya çıkıyor:
Kent dışından gelen seyyarlar.
Bursa Çiçekçiler Odası Başkanı Ertan Tanırgan, geçmiş yıllarda çiçekçi esnafına ciddi darbeler vuran ve seyyar çiçekçilere karşı belediyeleri dikkatli olmaya davet ediyor.
Bunun için de…
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Mahmut Turna’yı ziyaret etti. Görüşmede kaygılarını dile getirdi, dükkan kirasıyla birlikte personel ücreti ve verip vergi ödeyen esnafa karşı kent dışından gelen seyyarların haksız rekabete yol açtıklarını anlattı.
Merkezdeki üç belediyeye de yazılar gönderip seyyarlara karşı uyardı.