İçeriden adaylar, dışarıdan rakipler, medya yoluyla da kamuoyu haftalardır AK Parti’nin kararını bekliyor. Büyükşehir Adayı Recep Altepe’yi çok önce açıklayan, ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için de en erken yola çıkmasına karşın, en geç açıklayan parti oldu.
Haftalar süren bekleyişin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin dün Genel Merkez’de illerin ilçe belediye başkan adaylarını tek tek açıkladı.
Bursa listesindeki en büyük sürpriz, Yıldırım’da Belediye Başkanı Özgen Keskin’in yerine İsmail Hakkı Edebali’nin aday gösterilmesiydi.
AK Parti’nin iki sürprizi daha oldu. Bunlardan biri İznik’te son bir haftadır Kağan Mehmet Usta adı beklenirken, dün eski ilçe başkanı Osman Sargın aday olarak açıklandı.
Bir sürpriz de Mudanya’da yaşandı. Genel beklenti, ilçe başkanlığından ayrılan Kadir Kahraman’ın aday olarak açıklanmasıydı. Fakat Arif Bayrak listedeki aday oldu.
Açıklanan listenin tamamı şu isimlerden oluşuyor:
Büyükorhan: Hasan Taş
Gemlik: Refik Yılmaz
Gürsu: Cüneyt Yıldız
Harmancık: Mustafa Çetinkaya
İnegöl: Alinur Aktaş
İznik: Osman Sargın
Karacabey: Ali Özkan
Keles: Mehmet Teke
Kestel: Yener Acar
Mudanya: Arif Bayrak
Mustafakemalpaşa: Sadi Kurtulan
Nilüfer: Mustafa Esgin
Orhaneli: İrfan Tatlıoğlu
Orhangazi: Neşet Çağlayan
Osmangazi: Mustafa Dündar
Yenişehir: Süleyman Çelik
Yıldırım: İsmail Hakkı Edebali
