TBMM Komisyonu İpekböceği’ni incelemeye geliyor

Hep aynı şeyi tekrarlıyoruz, ama işin doğrusu da bu… Bursa’da yerli tramvay üretmek başlangıçta kimi çevrelerde Recep Altepe’nin rüyası kabul edildi ve hiç de inanılır bulunmadı.
Ama…
Recep Tayyip Erdoğan’ın daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde “Tramvay vagonlarını dışarıdan almaya gerek yok, biz Bursa’da üretiriz” önerisini götüren bir makine mühendisi olarak Altepe’nin kafasında bu fikir hep vardı.
Sonunda üretimi başardı. Bursa caddelerinde, Türkiye’nin ilk yerli üretim tramvayı olarak haftalardır İpekböceği dolaşıyor. Doğrusu istenirse, araç trafiği arasında caddeden geçişinde estetiği ve sessizliğiyle keyif veriyor.
Gerçi…
Tramvay hattının yapımı sırasında trafik kargaşası yaşandı, halen de sürücülerin henüz alışamamış olmaları nedeniyle trafik sıkışıklıkları yaşanıyor ama bunlar çözülemeyecek sorunlar değil.
O bakımdan…
Altepe’nin rüyası olarak başlayan projenin ortaya çıkardığı İpekböceği devrimi büyük yankı buldu. Türkiye’nin değişik kentlerinden heyetler, meslek odaları temsilcileri Bursa’ya gelip İpekböceği’ni inceliyorlar.
İzleyen herkes de hayran kalıp öyle ayrılıyor.
İşte…
Bu inceleme gezilerine iki hafta sonra yenisi eklenecek. Hem de, TBMM’den çok önemli bir heyet, Türkiye’ye model görülen bir projeyi yerinde incelemeye geliyor.
Çünkü…
Türkiye’nin bütçesini hazırlayan TBMM Plan Bütçe Komisyonu 21-23 Aralık 2013 tarihlerinde aynı zamanda komisyon üyesi olan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in konuğu olarak Oylat’ta kalacak.
Sonrasında…
AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan’ın başkanlığını yaptığı Plan Bütçe Komisyonu’nun 25 üyesi, eşleriyle birlikte kalacakları Oylat’tan 23 Aralık Pazartesi günü Bursa kent merkezine geçecekler.
Heyet…
Bursa’daki incelemelerinde hem İpekböceği’ni üreten Durmazlar fabrikasında üretimi inceleyecek, hem de caddelerde İpekböceği turu ile gözlem yapacak.
Böylece…
İpekböceği çok kritik öneme sahip komisyon üyelerinin incelemesinden geçip, raylı sistem yatırımına yönelecek kentler için iyi bir referans kaynağı olma şansı elde edecek.