Her şeyiyle “Bursa’nın ürünü” ilk korku filmi: Sandık

Kentten uzak, doğa harikası bir bölge… Dağların, kanyonların, derelerin çevrelediği Turan Köy’ün kaderi bir sabah, nereden geldikleri anlaşılamayan helikopterlerin köyün üstüne attıkları sandıklarla değişir.

Çünkü…
Sandıklardan genleri ile oynanmış sülükler çevreye yayılır. Üstelik bu canlılar kendi içlerinde bir hiyerarşiyle hareket ederler. Yöre halkı içinden çıkamadıkları ve baş edemedikleri bir kâbusla karşı karşıya kalırlar…
İşte…
Bu ilginç ve izleyenleri dehşete düşürecek olaylar, her yönüyle Bursa’nın ürünü ilk korku filmi olan Sandık’ta yaşanıyor.
Aslında…
Genellikle cinler ve periler üzerine senaryolara sahip Türk korku filmleri serisine Sandık orijinal konusuyla apayrı bir boyut getiriyor.
Çekimlerinin bir bölümü Keles’in Kemaliye ve Gelemiç köyleriyle Kocayayla’da yapıldı. Yakında Orhaneli ve Mustafakemalpaşa’da devam edecek.
Prodüksiyon ve tüm teknik altyapı Bursa’nın önde gelen tanıtım ajanslarından Maydanoz Yapım’a ait. H. Mücahit Pehlivan’ın senaryosunu yazıp yönettiği filmin görüntü yönetmenliğini Mehmet Yiğit üstlendi. Celal Bıyıklı, Adnan Tunalı, Çağlar Ozan Aksu, Sinem Yılmaz, Mutlu Dereli, Kerime Ceren Obenik, Gökçe Kurt da rol aldılar.
Sandık, alışılmış korku filmi kalıplarını yıkmasının yanında mekan, kostüm ve karakterleriyle de çok farklı bir film. Kent tanıtımına önemli katkı yapacağı şimdiden anlaşılıyor.