CHP Osmangazi’de Erkan Aydın’ın adaylığı herkesi birleştirdi

Son dönemde… Bursa’nın kazandığı yeni isimler listesi yapılsa hiç kuşku yok ki Erkan Aydın’ın ayrı bir yeri olur.
Nedeni ortada…
Dağ-Der başkanlığını üstlendikten sonra gösterdiği performans, yörenin sorunlarına gösterdiği yaklaşımla farkını ortaya koydu.
Dahası…
Temsil özelliği ve sorunların gündeme gelmesinde sergilediği tavırla hem dikkatleri üzerine çekti, hem de Bursa’nın en güçlü sivil toplum yapılanması olmasına karşın geri planda kalan Dağ-Der’i görüşü önemsenir hakle getirdi.
Açıkçası…
CHP’den Osmangazi aday adaylığı sürprizdi. Ama siyasete de çabuk uyum sağladı. Daha önemlisi, CHP gibi iç dinamikleri ve bu dinamikler arasında çalkantıları fazla olan bir partiye kendini çok kısa sürede kabul ettirdi.
Hatta…
Önseçim havasında yapılan eğilim yoklamasında aldığı oyla CHP’nin tüm bileşenlerini çevresinde birleştirme başarısını gösterdi.
9 Kasım’da yapılan eğilim yoklamasının sonuçları CHP İl Başkanlığı tarafından Genel Merkez’e gönderildi. Parti Meclisi henüz toplanmadığı için sonuç bugüne kadar onaylanmadı ama itiraz olmaması ve tartışma yaşanmaması Erkan Aydın’ın adaylığıyla ilgili sorun yaşanmayacağını gösteriyor.
Zaten…
Aydın ve arkadaşları CHP’de hem Osmangazi İlçe, hem de İl ile tam bir uyum içinde kolları sıvadılar ve adaylığı onaylanmış gibi çalışmaya başladılar bile.
Bu noktada…
CHP örgütünün önseçim havasında geçen eğilim yoklamasında Erkan Aydın’ı tercih etmesiyle daha stratejik bir adım attığını da söylemek gerekiyor.
Çünkü…
Aydın bugün için Kılıçdaroğlu’nun çok önem verdiği partiye dışarıdan oy getirecek kişi özelliği taşıyor.
Zaten…
Bu nedenle CHP örgütü de Erkan Aydın’la birlikte merkezde son yıllarda unuttuğu siyasi heyecanı yeniden kazanıp çalışmalara başladı. Bir anlam da, Erkan Aydın’ın CHP’ye umut getirdiğini de söylemek mümkün.