Aday adaylığı başvuruları ve adayların belirlenme süreci her parti için kritik aşamalar gerektiriyor ve bu nedenle de kritik gelişmeler yaşanıyor.
Gerçi…
Cumhuriyet Halk Partisi bu süreçte daha çok Mudanya’da önseçim niyetine yapılan temayülün sonuçlarına odaklandı ve olası gelişmelerle ilgili arayışlar henüz sonuçlanmadığı için bünyesel tartışmaları da bitiremedi.
Buna karşın…
Diğer ilçelerde de arayışlar yavaş yavaş şekillenmeye başladı.
Örneğin…
Aday adaylığı için yalnızca Ergün Özçelik’in başvuru yaptığı Yıldırım’da daha değişik bir arayış ortaya çıktı. Daha doğrusu, CHP’nin Yıldırım’da seçim yarışına kadın adayla girmesi yolunda bir eğilim oluştu.
Bunun sonucunda da…
İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin’e adaylık önerilmesi gündeme geldi.
Gerçi…
Henüz Şahin’e yapılan bir öneri de, Şahin’in böyle bir öneriye verdiği cevap da yok. Ama kulağımıza gelenlere göre, hem Yıldırım İlçe, hem de İl 30 Mart seçimi için CHP’nin Yıldırım adayı olarak Ayşe Şahin adı üzerinde anlaşmış durumdalar.
Yani, Ayşe Şahin kendisi dışındaki bir gelişmeyle Yıldırım’da adaylığa yakın isim pozisyonu kazandı.
Eğer…
Önerilir ve Şahin de kabul ederse, Yıldırım’da ilk kadın aday 30 Mart’ta CHP’nin adayı olacak.
