Siyasi partiye dönüşebilecek, çıkış noktası Atatürk olan geniş katılımlı yeni bir hareket: Milli Merkez

İlk oluşum… Anayasa çalışmaları kapsamında iki yıl önce gerçekleşti. Oluşumlarına Milli Anayasa Forumu adını verdiler. Aralarında merkez sağ partilerde siyaset yapmış isimler de vardı, sosyal demokrat partilerde görev almış isimler de.
Bu kapsamda…
Bursa’da toplantılar yaptılar. Nilüfer’de, Orhangazi’de, Gemlik’te, en son da Karacabey’de anayasayı anlattılar.
İşte…
2 yıl önce anayasa çevresinde gerçekleşen bu oluşum şimdi yeni bir harekete dönüştü: Milli Merkez.
İçinde her siyasi görüşten kişiyi bir araya getiren, siyasi partilere katılmayı düşünmeyen, ancak ileride siyasi partileşebilme potansiyeli bulunan Milli Merkez hareketinin genel başkanlığını DYP Eski Genel Başkanı v e TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk üstlendi.
Ali Topuz, Arslan Bulut, Ataol Behramoğlu, Ferit İlsever, Hasan Macit, İsa Gök, Kemal Alemdaroğlu, Kemal Anadol, Metin Öney, Necla Arat, Şahin Mengü, Şule Perinçek, Ufuk Söylemez, Yekta Güngör Özden, Zekeriya Beyaz gibi isimlerin de yer aldığı hareketin il ve ilçe kadrolaşmaları da sürüyor.
Bu kapsamda…
Bursa Temsilcisi olarak görev üstlenen Halil Yeşilyurt ile yürütme kurulundan Sevim Erol, Sezai Okay ve aynı zamanda Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Bursa Şubesi Başkanı olan Selim Dikencik ziyaretimize geldiler.
Hareketin Bursa oluşumu anlamında Milli Merkez Bursa Meclisi’nde son rötuşların yapılmakta olduğunu, 24 Temmuz’da da Ördekli Kültür Merkezi’nde yürütme kurulunu seçeceklerini söylediler.
Aralarında toplumun her kesiminden kişiler olduğunu vurguladılar ve şu çağrıyı yaptılar:
“Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Atatürk ilkelerinden yana herkesi davet ediyoruz. Çıkış noktamız Atatürk’te birleşmek ve Atatürk’te birleştirmektir. Milli değerlerimiz konusunda duyarlıyız.”