CHP’nin “yerel yönetimde demokrasi odağı” hamlesi

Cumhuriyet Halk Partisi, Mart 2014’te yapılacak yerel seçime farklı projelerle hazırlanıyor. En azından, yerel seçimler için halkın karşısına çıkarken beklentileri karşılayacak projeler sunmak istiyor.
Aynı şekilde…
Kent yaşamının sorunlarını ve beklentilerini de birinci ağızdan öğrenmeyi hedefliyor.
Bunun için de…
CHP Bursa İl Başkanlığı bünyesindeki Bilişim ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından değişik bir çalışma planlandı.
Daha doğrusu…
Hasan Taşkut başkanlığındaki birim, katılımcı bir yerel yönetim anlayışı için model geliştirmek üzere öncelikle CHP üyelerinin ve sonra da Bursa kamuoyunun cevaplaması için anket formu hazırladı.
Projenin adı da var:
Yerel Yönetimlerimizi Demokrasimizin Odakları Yapıyoruz.
Anket formundaki ilk soru durum tespiti özelliğini taşıyor:
“Bu dönem iktidarda olan Büyükşehir ve ilçe yerel yöneticilerinin çalışmalarında, projelerinde başarılı bulduklarınız nelerdir?”
Formda…
İkinci olarak iktidardaki yerel yöneticilerin başarısız bulundukları projeler ve işler soruluyor.
Ardından…
“Mahallenizde ve ilçenizde ne gibi hizmet ve çalışmalar yapılmasını arzu edersiniz?” sorusu geliyor. Onu da Bursa İli genelinde ne gibi hizmet ve çalışma istendiği sorusu izliyor.
Hazırlanan anket formunda, dolduranın tüm kimlik bilgileri de alınıyor. Böylece CHP sağlıklı bir veri tabanı yanında çok geniş bir bilgi havuzu oluşturuyor.
Çalışmayı yürüten CHP Bursa İl Başkanlığı Bilişim ve Halkla İlişkiler Başkanı Hasan Taşkut, doldurulan formların CHP İl ve ilçe merkezlerine bırakılabileceği gibi Facebook’tan mesaj, elektronik posta ve faksla da ulaştırılabileceğini söyledi.