Gürhan Akdoğan’ı Londra’da korkutan Türkiye görüntüsü

CHP İl Başkanı olarak görev yaptığı 5 yıl boyunca Bursa siyasetine getirdiği üretkenlik yanında, muhalefet partisi yöneticisi olarak da genel ve yerel konularda takipçiydi.
Gürhan Akdoğan aktif siyaseti şimdi tribünden izliyor, kendini işine verdi. İnoksan İcra Kurulu Başkanı olarak dünyayı turluyor. Bir gün Japonya’da, bir gün Amerika’da, bir gün İtalya’da endüstriyel mutfak görüşmeleri yapıyor.
Dün konuştuğumuzda İngiltere’deydi.
Londra’da, Manchester’da, New Castle’da yoğun iş görüşmeleri trafiğindeydi. Oralardan bakınca gördüğü Türkiye algısının yol açtığı kaygıyı dile getirdi:
“BBC olsun, Sky olsun, televizyonu açtığınızda her 15 dakikada bir karşınıza Türkiye görüntüleri çıkıyor. Her defasında ilk haber G7, ikinci haber mutlaka Taksim’deki müdahaleler.”
Yayını şöyle aktardı:
“Haberlerde polisin Taksim’i süpürdüğü ısrarla vurgulanıyor, şiddet hareketlerinin devam ettiği söyleniyor. Sürekli olarak Taksim’e bağlanıp canlı yayın yapıyorlar.”
Söylediği şu:
“Televizyon yayınlarına yansıyan Türkiye görüntüsü ne yazık ki çok kötü. İzlerken çok üzüldüm ve rahatsız oldum. Hatta dehşete kapıldım.”