Mali müşavirler ve muhasebeciler için “akademik” çıkış

4 bin 015 üyesiyle en güçlü ve en etkili sivil toplum örgütlerinden biri olan Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası 2 Haziran’da seçime gidiyor. Mesut Topçu’nun yeniden aday olmadığı seçim için 4 grup adaylık çalışması yürütüyor.
Akademik Mali Müşavirler Grubu çalışmalarına en erken başladı ve ciddi şekilde de kulis yolu aldı.
Ali Özbek’i aday olarak çıkarıp destekleyen grubun beyin takımını oluşturan Adnan Önürmen, Şenol Keleş, Atilla Burhan, Koray Ateş, Hakan Batur, Selçuk Mutlugöl’le sohbet ederken, hedeflerini de dinledik.
Aynı zamanda kısa adı Gümçed olan Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği Etik Kurulu Başkanı olarak görev yapan Akademik Mali Müşavirler Grubu Adayı Ali Özbek şunu söyledi:
“Bursa’da 152 bin 822 gelir vergisi mükellefi var. 2 bin meslektaşımız serbest olarak çalışırken 2 bin civarı da kurumsal çalışan arkadaşımız var. Bu rakamlara göre her meslektaşımıza ortalama bin mükellef düşmesi gerekirken evine ekmek götüremeyenlerin olması çok acı.”
Hedefi de koydu:
“Bu tablo gelir adaletsizliğini gösteriyor. Eğer adaletli bir dağılım olursa sorun çözülür. Hele korsan sorunu da çözülürse mesleğimiz rahatlar.”
Şu sözü de verdi:
“Odamızı siyasallaştırmadan, kimseyi ötekileştirmeden gruplaşmadan hizmet vereceğiz.”