İnternet anketinde büyük yarış: Yeni teleferik hangi renk olsun?

Dile kolay… 1963 yılında Teferrüç Mahallesi ile Kadıyayla aktarmalı olarak Sarıalan’a teleferik hattı kuruldu. Kırmızı kabinleriyle Türkiye’nin ilk teleferiği özelliği taşıyan ve Uludağ’a çıkacakları karayolundan kurtaran araç hemen Bursa’nın sembolleri arasına girdi.
Yıllarca…
Bursa’dan gönderilen kartpostallar başta olmak üzere Bursa’yı anlatan her görüntüde teleferik yer aldı.
Doğal olarak…
Geçen yıllar içinde tesis ve hatlar eskidi, yaşlandı, yıprandı, yoruldu. Aynı şekilde teleferik teknolojisi değişti.
Şimdi…
Bursa’dan Uludağ’daki Oteller Bölgesi’ne kadar yeni bir teleferik hattı kurulmuyor. Bu hat 22 dakika içinde Uludağ’a ulaştıracak. Eski 35 kişilik kırmızı kabinleri yerine  8’er kişilik modern 175 kabinle yolculuk yapılacak.
Böylece…
8.8 kilometrelik hatla dünyanın en uzun teleferiği unvanı Bursa’ya gelirken, hiç sıra beklenmeyecek. Çünkü kabinler neredeyse peş peşe gelecek.
İşte…
Yaz aylarında ilk yolcularını taşıması planlanan teleferik inşaatı hızlanırken, kabinlerle ilgili son kararların da alınması aşamasına gelindi.
Ancak…
Yıllar öncesindeki gibi yeni teleferiğin de Bursa’nın sembolü olacağını düşünen Büyükşehir Belediyesi, teknik ayrıntılar da göz önüne alınarak belirlenen kabinlerin renklerinin seçimini Bursalılara bıraktı.
Bu amaçla da…
Büyükşehir Belediyesi’nin internette www.bursa.bel.tr adresindeki web sayfasında “Rengini Sen Seç” başlığıyla başlatılan ankette “teleferik kabinlerinin rengini oylarınızla siz belirleyin” çağrısı yapılıyor.
Ankette…
Üç renk için tercih isteniyor: Yeşil, yeşil-beyaz ve kırmızı kabinler.
Dün…
Merak edip sorduğumuzda, internette müthiş bir anket çekişmesi yaşandığını fark ettik. Gördük ki, Bursalılar ankete büyük bir ilgi göstermişler, teleferik kabinlerinin rengini seçmek için adeta yarışıyorlar.
Üstelik…
Grupların organize olup anketi etkilememeleri için tekli kullanım uygulaması, yani bir kişi yalnızca bir kez oy kullanılabilmesi getirilmesine karşın ilk iki günde tam 22 bin 367 kişi internette renk tercihi yapmış.
Tercihler arasında 11 bin 835 ile yeşil-beyaz kabin isteği, tüm oyların yüzde 53’ünü oluşturuyor.
Onu…
9 bin 298 kişinin oy verdiği kırmızı renkli kabin isteği yüzde 42’yle izliyor. Üçüncü seçenek olan yeşil renkli kabin için de 1.238 kişi oy kullanmış ki, bu da yüzde 6 yapıyor.
Anket haziran ayı sonuna kadar sürecek.