Hızlı trende mesaj ve vaat çok ama sorulara cevap yok

Hızlı trende tünel inşaatlarının başlamasının üzerinden geçen süre 1.5 yılı, Bursa İstasyonu için Balat’ta atılan temelin üzerinden geçen süre de 6 ayı aştı.
Fakat…
Çevre Yolu’ndan geçerken görülen tünel giriş ve çıkışları dışında hızlı tren inşaatıyla ilgili başka bir belirti ne yazık ki yok.
Kaldı ki…
Bursa-Yenişehir arasında başlayan altyapı çalışmalarından sonra elektronik donanımları içeren üstyapı için ihale yapılacak. Dahası, Yenişehir-Bilecik etabı için henüz proje bitmediğinden ihale yapılamadı.
Ama…
Hızlı trenle ilgili sefere başlama tarihi ile birlikte yeni hatlar için sürekli açıklamalar yapılıyor. İzmir’in İstanbul’a ulaşması için Bursa-İzmir Hızlı Tren Hattı projesi de bunlar arasında.
Hedeflere, vaatlere, mesajlara elbette söyleyecek sözümüz yok. Fakat bu işin ne zaman yapılacağını sorgulamak gerekiyor.
Gerçi…
O sorgulamayı yapanlardan biri olan MHP Bursa Milletvekili ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 21 Mart 2013 günü verdiği soru önergesine cevap alamadı.
O da…
Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş’ın özellikle İzmir-Bursa hattıyla ilgili açıklamasından yola çıkarak hazırladığı sorulardan oluşan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplamasını istediği önergesini dün yeniden verdi.
Bir…
“Proje hangi aşamada, hangi etapların ihalesi yapıldı?”
İki…
“Bursa-Yenişehir etabının devamı olan Yenişehir-Bilecik etabı ihalesi yapıldı mı? Etabın yapımına ne zaman başlanacak?”
Üç…
“Bakan Yardımcısı Baş’ın açıklamasında ‘İzmir-Bursa, Ankara-Sivas-Erzincan hattını da ihale ettik’ ifadesi yer alıyor. Bu ihaleler ne zaman yapıldı, projeler ne zaman bitirilecek?”