Genç Musiad büyüyor, arkadan Üni-Müsiad geliyor

Kısa adıyla Müsiad olarak biliniyorlar. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin bilinen şube yapılanmaları dışında bir de gençlik yapılanması var. O da Genç Müsiad adını taşıyor.
Aslında…
Genç Müsiad 2002 yılında kurulmuş. Bursa Şubesi ise 2003 yılından itibaren, hem de ilk şube olarak faaliyet gösteriyor.
Yaklaşık 2 ay önce yapılan kongrede İzzet Şenocak başkanlığında yeni bir yönetim oluştu. Yeni yönetim göreve gelir gelmez de üye kayıtlarını hızlandırdı.
Nitekim…
20 olan üye sayısı 2 ayda 90’a çıktı.
Genç Müsiad Başkanı İzzet Şenocak ve yönetiminden arkadaşları ziyaretimize geldiklerinde, üye sayısının azalmasıyla ilgili olarak bilgi verirken, “Bizim dinamik bir yapımız var. Üye sayımız zaman zaman azalıyor ama bu ayrılmalardan dolmayı değil” diye söze başladı ve şöyle devam etti:
“Tüzüğümüz gereği, 30 yaşına ulaşan arkadaşlarımız üst kurulun, yani Müsiad Şubesi’nin üyesi oluyorlar. O nedenle biz de yeni arkadaşları Genç Müsiad’a kazandırıyoruz.”
Gerçi…
Yönetim üye kayıtlarını yoğunlaştırmış ama Müsiad’ın belirleyici olduğu bir de üye kriteri var. O kriterlere çok dikkat ediliyor.
Sohbetimizde…
Başkan Şenocak dönemlerindeki hedeflerini de açıkladı:
“Sanayici ve öğrenci ilişkisini geliştireceğiz. Öğrenci arkadaşlarımızı sanayicilerle buluşturacağız. Bu yolla hem sanayi aradığı nitelikli elemanlara daha kolay sahip olacak, hem de öğrenci arkadaşlarımız gelecek planlarını daha sağlıklı yapacaklar.”
Ardından da…
Bu yöntemi işletecek yeni bir yapılanmanın bilgisini verdi:
“Şimdi üniversite öğrencilerine yönelik olarak Üni-Müsiad’ı kuruyoruz.”
Yürüttükleri çalışmalarla ilgili olarak da şunları söyledi:
“Ana kadememiz olan Müsiad Şubesi’nin 13 sektör kurulu var. Bu kurullar toplantılarını düzenli olarak yapıyorlar. Genç Müsiad’ı da o kurullara sokuyoruz.”