Bursalılar göreve… Bu kermes, Huzurevi’ne destek için

Bursa’da resmi olarak, üstelik birbirlerine komşu iki huzurevi var. Biri, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı huzurevi. Diğeri ise Büyükşehir Belediyesi huzurevi.
Büyükşehir Belediyesi’nin huzurevi iki bölümden oluşuyor: Ali Osman Sönmez Huzurevi ve Dörtçelik Huzurevi. Bu iki bölümde yaklaşık 300 kişi barınıyor. Valilik yönetimindeki huzurevinde de 200’ü aşkın yaşlının bakımı yapılıyor.
Üstelik…
İki huzurevinde de hizmette ve kalitede özel huzurevleriyle yarışan bir düzen kurulu. Her şey kalanların mutluluğu için.
Gerçi…
Bursa’da yardım kuruluşlarında ve derneklerde en çok görev alan, kendini yardıma adayan insan olarak tanınan Dr. Rüştü Burlu iki huzureviyle de ilgileniyor ama Büyükşehir Belediyesi Huzurevleri Vakfı’nın da Başkanvekili olarak görev yapıyor.
Statü gereği Büyükşehir Belediye Başkanı’nın başkan olduğu, Dr. Burlu’nun başkanvekili sıfatını taşıdığı vakıf ve dernek, huzurevine katkı anlamında geçmişten bu yana önemli hizmetler yapıyor.
Örneğin…
Geçen yıl, kalan yaşlılar için ambulans alan vakıf, şimdi de huzurevine Bursalıların desteğini sağlamak amacıyla kermes düzenliyor.
26 Mayıs Pazar günü Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde gerçekleştirilecek kermesin tüm geliri, burada kalan yaşlılar için harcanacak.
Kermese davet etmek için yönetim kurulu üyeleri Sadak Gençosman ve Ahmet Tuzak ile birlikte gelen Bursa’nın rüştü Abisi olarak kabul ettiğimiz Dr. Rüştü Burlu’nun duyduğu heyecandan çok etkilendik.
Onun için…
Pazar günü Bursalıları kermese katılarak huzurevine sahip çıkmaya davet ediyoruz.