Bulgaristan seçimi için Emin Balkan’dan Hayati Korkmaz’a itiraz var

7 yıl Türkiye-Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı yapan, 7 yıl Bulgaristan’ın Bursa Fahri Konsolosu olarak hizmet veren, halen Bulgaristan merkezli Balkan Siyaset Kulübü Üyesi olan DSP Bursa eski Milletvekili Hayati Korkmaz’ın değerlendirmelerini dün bu sütunlarda aktardık.
Korkmaz, pazar günü yapılacak seçim öncesinde Bulgaristan’daki yeni Türk Partisi olan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi’ne şans verilmesini istiyordu.
Onun sözlerine…
Yıllardır Hak ve Özgürlük Hareketi’ne verdiği destekle bilinen ve aynı çizgide yürüyen Bal-Göç’ün eski genel başkanı Prof. Dr. Emin Balkan’dan itiraz geldi.
Öncelikle…
Hükümetin desteklediği Kasım Dal’ın HÖH Genel Başkan Yardımcısı iken ayrılıp yeni partide yer almasını incelememizi isteyen Emin Hoca, sonra da şunu söylüyor:
“HÖH yeni eleştirilmiyor. Bizler de pek çok konuda eleştirdik ve eleştirebiliyoruz. Başka bir Türk partisi de karşılarına ilk kez çıkarılmıyor. Bugün Bulgaristan Türklerinin en güçlü siyasi hareketi HÖH’tür. İçinde de çok değerli arkadaşlarımız var.”
Ardından…
“Kasım Dal’a destek verilmek istenmesini” sorgularken bir de kaygı paylaşıyor:
“Bulgaristan Türklerinin Bulgar parlamentosunda en güçlü temsil edilebilme şansının olduğu 12 Mayıs seçimleri arifesinde Bulgarların istediği yine olacak mı diye endişeleniyorum.”