CHP deneyim paylaşırken meğer fırtınalar kopmuş: “Genel Merkez’deki yapıyla birlik beraberlik olmaz”

Toplantının notlarını dün bu sütunlarda paylaştık. CHP İl Başkanı Metin Çelik, uzunca bir süredir kafasında olan akil adamlar toplantısı yapıp, eski milletvekilleri, eski il başkanları ve eski Parti Meclisi üyelerini davet etmiş.
Toplantıya da…
Eski milletvekilleri Yahya Şimşek, Abdullah Özer, Kemal Demirel, Yüksel Aksu, eski il başkanlarından Erhan Sevimli, Hasip Öztürk, Şahin Gençal, Gürhan Akdoğan, Ertuğrul Akagündüz ile eski Parti meclisi üyeleri Güler Buğday ve Ali Nihat Irkörücü katılmışlar.
Ancak…
Dün gelen haberlere bakılırsa, CHP’deki basın açıklamasında pek üstünde durulmayan tartışmalar yaşanmış. Bir anlamda. Çelik’in akil adamlarla deneyim paylaşımı toplantısında fırtınalar kopmuş.
Özellikle…
Söz alanların büyük bölümü Genel Merkez yönetimine sert ve ağır eleştirilerde bulunmuşlar, bu yapının CHP’nin ilkeleriyle uyuşmadığını söylemişler.
Hatta…
“Genel Merkez’de böyle bir yapı varken örgütlerden birlik ve beraberlik istemek ne derece doğru olur?” deyip eklemişler:
“Örgütler gece-gündüz çalışıp ağızlarıyla kuş tutsalar, Genel Merkez’den çıkan söylemlerle bütün çalışmalar sıfırlanıyor.”
Şunu da söylemişler:
“Son kurultayda tüzüğe yeni bir madde kondu. Bir önceki seçime göre başarısız olan il ve ilçelerin görevden alınacağı artık tüzükte yazıyor. Olumsuzlukları Genel Merkez yapacak, kamuoyunu rencide edecek, sonra başarısız oldular diye suçu örgütlere atacak… Böyle bir şey yok.”
Bu arada…
MHP’nin Bursa mitingini örnek gösterip, “MHP Türkiye’nin hiçbir yerinde toplayamadığı kalabalığı Bursa’da toplayabiliyorsa CHP olarak ders almamız lazım” demişler.
Bazı konuşmacılar da, Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek “Gidişata bakarsak, Bursa’daki belediye başkanlıklarını ve meclis üyeliklerini alsak ne olur, almasak ne olur? Türkiye elden gidiyor. Parti yöneticileri akıllarını başlarına almalı” diyerek kaygı ortaya koymuşlar.

CHP’de İmar Komisyonu oylaması

Osmangazi Belediye Meclisi’nin CHP Grubu’nda dün, komisyonlarda görev alacaklarla ilgili oylama vardı. İmar Komisyonu için de ciddi bir oylama yapıldı.
Osman Ayradilli’nin 6 oyla kazandığı seçimi Akın Poroy, Emin Dündar ve Ali Sarı kaybetti.