Ulaştırma Bakanı coştu: Hızlı trende yeni hedef Bursa-İzmir

Geçen dönem… Yani 2007-2011 döneminde hükümetin gündemindeki en önemli ulaşım projesi bölünmüş yollar hedefiydi. Tartışılsa bile bu hedefe ulaşıldı. Şehirlerarası yollar da daha güvenli hale geldi.
Nitekim…
Şehirlerarası yollardaki trafik kazalarının azaldığını ortaya koyan istatistikler bu hedefin doğruluğunu gösteriyor.
Bu dönem…
Hükümetin gündeminde iki ulaşım projesi birden var. Biri otoyol ağının bölgeler arası hale gelmesi. Diğeri de kentleri hızlı tren ile birbirine bağlamak.
Ankara-İstanbul arasında planlanan hızlı tren bu hedefin ana gövdesini oluşturuyor. Bursa-Bilecik etabıyla Bursa da bu projeye bağlanıyor.
Gerçi…
Yapımı başlayan Bursa-Yenişehir etabının devamı olacak Yenişehir-Bilecik etabının ihalesi henüz yapılmadı ama bu hattın devamı şimdiden gündeme geldi.
Daha doğrusu…
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın seçim çevresi İzmir’i otoyolun yanında hızlı trenle de İstanbul’a bağlama projesini, Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş’ın bir söyleşisinde fark ettik.
Baş söyleşide, “2023’e kadar Türkiye’de yüzde 70 civarında nüfusun yaşadığı bölgelerde vatandaşlarımız hızlı trenle buluşacak” diyor ve açıklıyor:
“İzmir-Bursa, Ankara-Sivas-Erzincan bağlantı hattını da ihale ettik.”
İhaleyle ilgili bilgimiz olmadı ama İzmir-Bursa hızlı treninin gündeme gelmesi, İzmir’in hızlı trenle Bursa üzerinden İstanbul’a bağlanması anlamına geliyor.
Bu da bizler için çok önemli.