CHP Osmangazi mahalle temsilcileriyle Ankara çıkarması yaptı, Kılıçdaroğlu da tek tek el sıktı

Siyasi partilerde yönetimlerde görev alanlar zaman zaman Ankara’ya giderler ve üst yönetimlerle görüşürler.
Görüştükleri…
Yeri gelir parti büyüğü konumundaki yöneticiler olur, yeri gelir Genel Başkan olur, yeri gelir milletvekili olur, iktidar partisiyse yeri gelir bakan olur.
Bir de…
Mahallelerde parti adına çalışan ve bir çeşit siyasi hamallık yapan siyaset fedakârları vardır. Onlar Ankara’yı bilmezler. Parti büyüklerini tanımazlar.
Çoğu Meclis’i bile görmez.
İşte…
CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, bu tabloyu en azından CHP örgütü kapsamında değiştirecek bir adım attı.
Tuttu…
Yönetim kurulunun yanı sıra, CHP’ye yıllardır emek veren ve hizmet eden Mahalle Temsilcileri’nden oluşan 50 kişilik bir grubu Ankara’ya götürdü.
İlginç olan şu…
Gruptaki mahalle temsilcileri arasında ilk kez Ankara’ya gidenler vardı. O nedenle programı biraz geniş tuttu.
Örneğin…
Salı sabahı önce Anıtkabir ziyaret edildi. Atatürk’ün huzuruna ilk kez çıkanların çok heyecanlandığı görüldü.
Ardından…
Meclis’e gidildi. İstanbul’da bulunan Sena Kaleli dışındaki 4 CHP Bursa Milletvekili gelen konukları öğle yemeğinde ağırladılar. Oradan da hep birlikte CHP Grup Toplantısı’na geçildi.
Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kabul edildiler.
CHP Osmangazi’nin 50 kişilik grubunu kabulünde Kılıçdaroğlu karşısındaki tabloyu görünce önce “Oooo… Orduyla gelmişsiniz” dedi ve jest yaparak konuklarının tek tek ellerini sıktı.
Görüşmede “Osmangazi’yi yakından izliyorum, çalışmalarınızı da biliyorum. Size çok güveniyorum” diyen Kılıçdaroğlu herkesi memnun etti.
CHP Osmangazi grubu daha sonra Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’le de görüştüler. O görüşmede de, “Başkandan çalışma programınızı aldım, çok özel işler yapıyorsunuz. Sizi izliyoruz” sözlerini duyan CHP’liler gece Bursa’ya çok mutlu döndüler.

CHP’de örgüt toplantısı var

Yoğun bir dönem geçiren CHP’de yarın da Genişletilmiş İl Divanı toplantısı var. Merinos’taki Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin Osmangazi Salonu’nda saat 12.30’da başlayacak toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da katılacak.
Toplantıda örgütten isteyen herkese söz verilecek.