Ülkü Ocakları’nda yeni dönemin şifresi: Bilimsellik

Gençlik yapılanmaları içinde, çerçevesi belli ideolojisi ve teşkilatlanma anlayışıyla farklı yeri olan Bursa Ülkü Ocakları, yeni başkanı Mustafa Biçki döneminde yeni bir kulvar açıyor.
Nitekim…
Yönetiminden Serdar Peker, Oğuzhan Yıldırım, İsa Korkmaz, Turan Almammadov ile birlikte ziyaretimize gelen Biçki, döneminin şifresini şöyle açıkladı:
“Bilimselliğe önem veren bir çalışma dönemi başlatıyoruz. Tüm programlarımızı buna göre yaptık.”
Üstelik…
Bilimsellik içeren ilk çalışmalarını da, Ankara’da yapılan Türk Gençlik Kurultayı’nda Turan Almammadov’un projesi olarak açıkladılar:
Türk Dünyası Ortak Gençlik Projeleri Ağı.
Bu proje, tüm Türk dünyasındaki gençleri buluşturan bir tür sosyal medya ağı gibi yeni bir bilim yapılanması öngörüyor.
Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Biçki yeni dönemle ilgili şunu söyledi:
“Bu dönem bilimsel çalışmalarla kamuoyu önüne çıkacağız. Yol haritamızı hazırlıyoruz. Teşkilat eğitim çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Yıl içinde konferanslar, paneller, seminerler yapacağız.”
Bir de…
Yeni dönemde Ocak açılımı olarak yeni bir kulvar açıyorlar:
“Bursa’yı ilgilendiren konularda da projelerimiz olacak. Ayrıca, üniversite öğrencilerinin katılımıyla sadece fikrî çalışmalar yapacağız.”
Şunu da ekledi:
“Türkiye’de fikrî aktarım var ama fikrî üretim yok, koridorlar tıkalı. Biz bunu açacağız.”

İlk eylem: Hocalı yürüyüşü

Bursa Ülkü Ocakları yeni başkan Mustafa Biçki dönemindeki ilk eylemini 24 Şubat’ta Hocalı’yı Anma etkinlikleri kapsamındaki yürüyüşle yapacak.
Biçki programla ilgi bilgi verirken, “Hocalı’yı Anma etkinliğini bilimsel Türkçülük seminerine dönüştürmek istiyoruz” dedi. Bu kapsamda fotoğraf sergisi de açılacak.