Batı trafiği için 3 yeni cadde ve Uludağ’a çıkış yolu

Yıllar önce… Uludağ’a çıkışlar için kent merkezi kullanılırdı. Ulucami karşısındaki Postane’den Maksem’e çıkılır, Pınarbaşı’ndan Alacahırka’ya ulaşılır, Kireçocakları’ndan da Uludağ Yolu başlardı.
Sonraları…
Çekirge’den dağa çıkışlar da çoğaldı ve Postane’den başlayan trafik yükü böylece paylaşıldı. Özellikle hafta sonlarında Uludağ’dan dönüş yolu olarak Çekirge daha çok tercih edildiği için, bu kez inişte Çekirge trafiği etkilendi.
Bu durumdan…
Söz konusu güzergahlarda gidip gelenler kadar, Uludağ’a çıkıp inenler de rahatsızlar.
İşte…
Gerek Ulucami-Maksem-Pınarbaşı-Alacahırka hattından, gerek Çekirge’den Uludağ’a çıkışların ve inişlerin kent trafiğine olumsuz etkisini kaldıracak en önemli adımı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe attı.
Sorunu da, Uludağ’a alternatif yol yaparak çözdü.
İşte…
Odunluk’tan Yiğitali Köyü’ne kadar uzanan bu alternatif yol, özellikle Bursa dışından gelenlerin Çekirge’ye hiç girmeden, dolayısıyla kent içi trafiğini yoğunlaştırmadan Uludağ’a çıkıp inebilmelerini sağlayacak.
Carrefour yanından girilebilecek yolun gövdesi tamamlandı, asfalt da yakında dökülecek.
Aslında…
Aynı bölgede birbirini tamamlayan üç yeni cadde daha açılacak.
Hatta…
Bunlardan, Paşa Çitliği’nden başlayan 30 metre genişliğindeki yol Yalova Yolu’na ulaştı. Oradan Otosansit’e kadar götürülmesi planlanıyor.
Bununla birlikte…
Timsah Arena Stadyumu’nun tahliyesi için planlanan bir yol var. Alman Kanalı yanından ve set üstünden ilerleyen yol Yeniceabat’tan Yalova Yolu’na bağlanacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu iki yeni yolla bağlantılı olarak Yunuseli’nden Filament Kavşağı’na bağlanacak 40 metrelik yoldaki kamulaştırmaların sürdüğünü söyledi.
Kısacası…
Bir yandan raylı sistem yatırımları yürürken, kentin batısındaki trafiği rahatlatacak önemli yol projeleri de yaşama geçiyor.