Yeni siyasi görevi ve AK Parti kimliğiyle Numan Kurtulmuş ilk kez Bursa’ya geliyor

Yıllarca Milli Görüş çizgisindeki partilerde siyaset yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde RP İstanbul İl Başkanı’ydı.
Refah Partisi’nden sonra Fazilet Partisi ve son olarak da Saadet Partisi’nde siyaset yaptı. SP Genel Başkanı olduğu süreçte siyasetin değer kazanan markası olarak dikkat çekti. Ama ak saçlılar operasyonu ile baş edemedi.
Ayrılıp HAS Parti’yi kurdu.
Gerçi…
HAS Parti oy olarak arzuladığı hedeflere yaklaşamadı ama siyaseti izleyenler Numan Kurtulmuş’u hep farklı değerlendirdiler ve hep gelecek gördüler.
Kurtulmuş, iki ay önce de Başbakan Erdoğan’ın çağrısı üzerine HAS Parti’yi kapatıp AK Parti’ye katıldı.
Şu anda da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak siyasi çizgisinde yeni bir yola çıktı, yeniden Erdoğan’la yol arkadaşı oldu.
Yeni partisi ve yeni konumunda 19 Ekim’de Bursa’ya gelip Birlik Vakfı’nın Cuma Meclisi adı altındaki toplantısına konuşmacı olarak katılacaktı.
Fakat…
Ani bir kararla hacca gittiği için o programı gerçekleştiremedi.
İşte…
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yeni partisindeki yeni kimliğiyle ilk kez 30 Kasım 2012 Cuma günü Bursa’ya geliyor.
Katılamadığı Birlik Vakfı toplantısına katılacak, eski dostlarıyla buluşacak. O programda sürprizler olur mu, onu da zaman gösterecek.