İstanbullu heyecanlandı Kabataş’ta “İşte BUDO” tezahüratı yaptı: Bursa yolcusu kalmasın

Her şey İDO’nun uygulamalarıyla başladı. Bilet fiyatlarına yönelik tepkilerin yoğunlaştığı ortamda ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den kimsenin beklemediği bir çıkış geldi:
“Biz de kendi gemilerimizi alır, kendi hemşerilerimizi taşırız.”
Doğrusu istenirse…
Altepe bunu söylediğinde pek fazla destek bulmadı. Çünkü, “Başkanın hayali” olarak kabul edildi, gerçekleşebileceğine ihtimal verilmedi.
Buna karşın…
Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşlarından Burulaş üzerinden sürdürdüğü çalışmalar tüm dudak bükenlere ve tebessüm edenlere karşın yürüdü. İlk gemi olan Hüdavendigar geldi ve restorasyonu yapıldı.
Ayrıca…
İki geminin daha anlaşmaları yapıldı, onlar da yakında gelecekler.
Şu sıralarda…
İlk gemi Hüdavendigar’ın işlemlerinin bitmesi bekleniyor. Önümüzdeki bir hafta içinde biteceği umudu çok yüksek. Zaten işlemler biter bitmez BUDO’nun Mudanya-Kabataş seferleri hemen başlayacak.
İşte…
Bu aşamada Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe hafta sonunda Kabataş’a gidip Bursa yolcularının kullanacakları iskelede inceleme yaptı.
Burada…
BUDO’nun yolcu salonunu ve ışıklı tabelalarını çok beğenen Başkan Altepe’nin “Bursa yolcusu kalmasın” panosu önündeki fotoğrafı ise anlamlıydı.
Bu arada…
Başkan iskeledeki incelemeleri sırasında oradaki görevlilerle konuşurken, “Buradan geçen bazı gençler ‘İşte BUDO’ şeklinde tezahürat yapıyorlar” sözleriyle keyiflendi.
Dün konuşurken de bu keyfini şöyle yansıttı:
“Gençler iskelenin önünden geçerken ‘İşte BUDO’ şeklinde tezahürat yapıyorlarmış. Bundan da, BUDO’nun İstanbul için bile heyecan getirdiği anlaşılıyor. Doğru karar verdiğimizi bir kez daha gördük.”