İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Turunç kaygılı

Yeni Büyükşehir Belediyeleri Yasası uygulamaya geçtiğinde, İl sınırlarının tamamı Büyükşehir kapsamına gireceği için İl Özel İdareleri işlevsiz kalacak, İl Genel Meclisleri de kapanacak.
İşte…
Bu yasanın getireceği kimi uygulamalarla ilgili muhalefet partilerinin kaygıları var.
Örneğin…
İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Bekir Turunç yeni yasanın “eyalet sisteminden bir önceki durak” olduğu, “ülkenin yavaş yavaş bölünmeye götürüleceği” kaygısını yaşıyor.
Yasayı “AK Parti’nin seçim kazanma planı” olarak gören Turunç, ilçe ve köylerde yaşayanların alacakları hizmetlere katılım payı ödemek zorunda kalacaklarını, ilçe belediyelerinin de cenaze ve levazım işlerdi dışında iş yapamaz hale geleceğini, ilçelerde tahsil edilen paraların da Büyükşehir’e gideceğini savunuyor.
Dahası…
Köylerde ve ilçelerde yaşayanların su, doğalgaz, ruhsat harçlarının yüzde yüz artacağını, ruhsat ve diğer işlemler için Büyükşehir’den izin alınacağı için işlemlerin zorlaşacağını, hazine ve köy tüzel kişiliğine ait arazilerin de Büyükşehir’e geçeceğini söylüyor.
Bir eleştirisi de şu:
“Bu yasa hazırlanırken demokrasilerin vazgeçilmezi sivil toplum örgütleri devre dışı bırakıldı. Katılımcılık ilkesi göz ardı edildi. Her şeyde halka soralım diyenler nedense bu önemli değişiklikte halkı unuttular.”