Yorgun demokratlarda taze heyecan: Grup adı arıyorlar

Aslında… Her birini Bursa siyaseti iyi tanıyor ama grubu bu sütunlarda 8 Temmuz günü tanıttık.
Aralarında her partiden isimler bulunmakla birlikte, büyük çoğunluk AP-DYP çizgisinden geliyor. Daha doğrusu, Bursa siyaset kamuoyu onları demokrat kimlikleriyle tanıyorlar.
Siyaset yapmanın zorlaştığı, partilerin daraldığı bu süreçte kendi yaklaşık 70 kişiyle her ayın ilk çarşamba günü toplanmayı sürdürüyorlar.
Toplanma tarihi gibi yeri de aynı: Almira Otel.
Gruba…
DYP’de Osmangazi İlçe Başkanlığı ve il yönetim kurulu üyelikleri, DP’de ise İl Başkanlığı yapan, Merkez Karar Kurulu Üyesi olarak görev alan Abdullah Biçen önderlik ediyor.
Aralarında…
Nuri Karaca, Mümin Tüfek, Nevzat Kocakurt, Levent Özeren, Ahad Sözeri, Erol Kılıkçıer, Fatoş Öztürk, Müjgan Tatar, Dr. Adnan Bıyıklı, Sabri Yılmaz, Ali Özdemir gibi isimler var.
Geçten ay Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’ndan ülke gerçeklerini dinlediler
Önceki akşam da…
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin barkovizyon eşliğinde yaklaşık 3 saatlik sunum yaptı. Şahin sunumunda hem Bursa’daki belediyecilik anlayışı üzerine izlenimlerini paylaştı, hem de kentsel dönüşüm ile ilgili bilgiler verdi.
Grubun gündeminde önümüzdeki ay genel siyaset var.
Ama…
Toplantıdan önce yorgun demokratlar gündemlerine bir başka konuyu aldılar. Bundan böyle gruplarının bir adı olmasını arzu ediyorlar. Onun için de ad çalışmalarına başladılar.
Gerçi…
İlk etapta belirledikleri 2-3 grup adı var ama henüz kesinleştirmediler. Bunu da önümüzdeki toplantıya kadar bir çözüme kavuşturmayı düşünüyorlar.