Mudanya Yolu bu hafta sonu sıkışmayacak… İlk etap hafta sonu için 3 şerit gidiş ve 2 şerit gelişle açıldı

Karayolları’nın üç şeride çıkarıp yeniden projelendirdiği Mudanya Yolu, üç açıdan yoğunluk gösteriyor.
Birincisi…
Bademli, Mudanya, Burgaz bölgesinde konut da yaşam da çok arttı ve bu bölge özellikleriyle birlikte Bursa’nın en önemli banliyösü haline geldi.
O nedenle trafik yoğunluğu geçmiş yıllarla karşılaştırılacak gibi değil.
İkincisi…
Bursa’nın denize en yakın bölgesi de burası. İnsanlar kentin ağır havası ve sıcağından bunaldığında Mudanya ve çevresine koşuyorlar. Hafta sonları yoğunluk daha da artıyor.
Üçüncüsü…
Hızlı feribot ve İDOBÜS adı verilen deniz otobüsü seferlerinden sonra bölge Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı oldu. Doğal olarak trafik yoğunluğu arttı.
İşte…
Bu üç neden, Karayolları’nın üç şeride çıkarıp yeniden yapmak üzere harekete geçtiği Mudanya Yolu’nda iki aydır ciddi bir ulaşım sorunu yaşanmasına neden oluyor.
Yolun yenilenmesinde ilk etap olarak Mudanya’ya gidişte Bademli Kavşağı-Tepederbent arası kapatılınca, daha önce Bursa’ya geliş yolu olan bölüm Mudanya’ya gidiş için kullanıldı. Mudanya’dan  geliş ise Bademli içinden ve Eski Mudanya Yolu’ndan verildi.
Ancak…
Bademli’nin de kendine özel bir trafik yoğunluğu var. Üstelik bu yol tek şeritli ve sorunlu. Onun için de Mudanya’dan geliş iki aydır sıkıntılı.
Hele pazar günleri, Tepederbent’ten eski yola giriş noktasından başlayan kuyruk, Burgaz’dan çıkış noktasına kadar iniyor. Ara yol ve Bademli de geçit vermez hale geliyor.
Doğal olarak…
Pazar günleri, ya da hafta içi Mudanya’ya gelen Bursalı sayısında ciddi azalma oldu. Bu da esnafı zor duruma düşürdü.
İşte…
Hem esnafın, hem Mudanya Yolu’nu kullananların çektiği yol sıkıntısı dün akşam itibariyle belli bir çözüme ulaştı.
Çünkü…
Yolun birinci etabında asfaltlama tamamlandı ve çizgiler çekildi, dün akşam da trafiğe açıldı.
Karayolları bir de sürpriz yaptı.
Buna göre…
Hafta sonu, yani cumartesi ve pazar günleri Mudanya’ya gidiş üç şeritten verilirken, Mudanya’dan gelişte Tepederbent-Bademli Kavşağı arası şu an gidiş için kullanılan yolda eskiden olduğu gibi iki şeritli verilecek.
Böylece Mudanya’dan dönüş çilesi ortadan kalkacak.
Karayolları trafiği etkilememek için bu hafta sonu yolda çalışma yapmamayı kararlaştırdı
Hafta içi ise…
Bademli Kavşağı-Tepederbent arasında üç şeritli gidiş yolunun iki şeridi Mudanya’ya giden araçlara ayrılırken, bir şerit de Mudanya’dan gelen araçlara tahsis edilecek.
Ayrıca…
Şu anda Mudanya’dan geliş ulaşımının sağlandığı Bademli içinden geçen Eski Mudanya Yolu da alternatif olarak kullanılacak.
Bu arada…
Halen gidiş için kullanılan yolda çalışmalar hemen başlayacak. Yolun daha çabuk bitirilmesi için yeni bir iş planı yapıldı.