Bursa yeni bir Sağlık Meslek Lisesi’ne kavuşuyor, Mürsel Köyü’nün rüyası BTSO desteğiyle gerçekleşiyor

3 yıl önceydi… Mudanya’ya bağlı Mürsel Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır ziyaretimize geldi. Köyde yaptıklarını anlatırken, inşaatı biten ilköğretim okulundan duyduğu gururu sergiledi.
Sonra da…
Hayalini kurduğu ikinci projesini anlattı:
“Köye lise kazandıracağız. Ama bu Sağlık Meslek Lisesi olacak, öğrencilere meslek öğretecek.”
Söylediğine göre, okulun yeri hazırdı. Muhtar Çakır ilköğretim okulunda olduğu gibi bunu da hayırsever desteğiyle başarabileceklerini söylüyordu.
“Çok zor bir yola çıkıyorsun” dediğimizde, umudunu ortaya koydu.
Geçen süre içinde Mürsel Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır ile sık sık görüştük. 4 katlı okul binası inşaatının her aşamasından bilgi verdi.
Hatta…
Köyün internet sayfasından her aşamanın fotoğraflarını yayınladı. Biz de, yazarak bu çabaları duyurmaya çalıştık, en azından moral vermek istedik.
Bir ara…
Hayırsever desteği kesildiği için inşaat bir yıla yakın süredir durdu.
Dün sabah Muhtar Çakır aradığında sesi coşkuluydu. “Okulumuzu artık bitiriyoruz. Kalan 340 bin liralık işi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası üstlendi. Allah razı olsun BTSO’dan” dedi.
Hemen ardından…
Değer verdiğimiz bir meslektaşımız olan BTSO İletişim Bürosu Sorumlusu Feray Yılmaz’ın hazırladığı BTSO Basın Bülteni ulaştı.
Bültende…
BTSO’nun kent için ortak fayda anlayışıyla yaptığı katkı çok net bir şekilde anlatılıyor. Önemsediğimiz bu bültenin ayrıntılarını haber sütunlarında okuyabilirsiniz.
Söyleyeceğimiz şu:
Mürsel Köyü’nde, 18 derslik ve 4 laboratuvarı olan 4 katlı mükemmel bir Sağlık Meslek Lisesi bu yıl bitiriliyor, önümüzdeki 2012-2013 eğitim-öğretim dönemine öğrenci alabilecek.
Okul toplam 500 öğrenci kapasiteli. Fakat ilk yıl yalnızca birinci sınıflara öğrenci alacağı için 180 öğrenci kayıt yaptırabilecek. Bu rakam her yıl kademeli olarak artacak.
Yörenin çocukları, Bursa’da çok hızlı gelişen sağlık sektörü için ara eleman olarak yetiştirilecek.
Kısacası…
Hedefi koyan Mürsel Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır için, bugüne kadar okulun inşaatına destek veren hayırseverler için, inşaatın bitirilmesini üstlenen BTSO için tam anlamıyla gurur tablosu söz konusu.
Ne mutlu.