Gözler Gürhan Akdoğan’da… 17 ya da 24 Haziran’daki kongre için CHP kulisleri onun kararını bekliyor

Gazete ilanı verilmediği için İlçe Seçim Kurulu kararıyla iptal edilen Karacabey kongresi dışında ilçe kongrelerini tamamlayan CHP’de İl kongresine yönelik hazırlıklar da başladı.
En azından…
Kimlerin aday olabileceği kulislerde konuşuluyor.
Bugün itibariyle, aday gibi kabul edilen üç isim var: Metin Çelik, Mustafa Şenyurt, Bülent Aslanhan. Kulisler Can Ertan’ı da dikkatle izliyorlar.
Bir de kararı beklenen var: İl Başkanı Gürhan Akdoğan.
Görünüşe göre…
CHP’de İl kongresine yönelik tüm stratejik planlamalarda Akdoğan’ın kararı önem taşıyor. Onun için tüm stratejilerin merkezinde Akdoğan var.
İyi de…
Kararını herkesin beklediği Gürhan Akdoğan acaba aday olacak mı?
Seçim öncesi Genel Merkez tarafından alındığı CHP Bursa İl Başkanlığı görevine geçen yıl burun farkıyla bile olsa kongrede seçilerek dönen Akdoğan yeni bir kongre mücadelesine girer mi?
Gerçi…
Bu satırları yazarken kendisiyle görüşme fırsatımız olmadı ama yakın çevresinden edindiğimiz bazı izlenimler var.
Örneğin…
Özellikle bazı ilçe kongrelerinde kendisine yönelik suçlamalar nedeniyle kırıldığını, hatta bazı kongrelerde salondan erken ayrıldığını herkesin bildiği Gürhan Akdoğan söylenen bazı sözleri hak etmediğini düşündüğü için kongrede yeniden aday olmaya pek sıcak bakmıyor.
Buna karşın…
Çevresinde aday olması yönünde yoğun bir baskı da oluşmaya başladı.
Baskı yapanlar, CHP’nin Bursa’da kamuoyu gözünde geldiği farklı siyaset ve kent yaşamına yönelik üretken aktif tavır konumunun korunması arzularını özellikle dile getiriyorlar.
Aslında…
İlçe kongreleri sırasında Akdoğan’ı hedef aldığı düşünülen değişim sloganlı yeni bir yapı ortaya çıkmasına karşın, Gürhan Akdoğan açısından umutsuz bir tablo da ortada yok.
Çünkü…
İlçeler artık blok hareket edecek durumda değiller. Osmangazi, Yıldırım, Gemlik, Mudanya gibi ilçelerde Akdoğan’ın ciddi bir potansiyelinin olduğunu herkes kabul ediyor.
Hatta…
Kongresi henüz yapılmamış olsa bile bu ilçelere Karacabey’i ekleyenler de var.
Ayrıca…
Kimi yapılar nasıl davranırsa davransın, CHP delegesinde olumlu bir Gürhan Akdoğan algısı olduğu da görülüyor.
O bakımdan…
Önümüzdeki günlerde kararı netleşmesi beklenen Akdoğan eğer devam derse hiç de sürpriz olmayacak.

CHP kongresi 17 ya da 24 Haziran

İlçe kongrelerinin sonuna gelen CHP’de bir yandan da İl kongresi hazırlıkları başladı. Öncelikle de kongre tarihi üzerinde duruluyor.
Kulağımıza gelenlere göre, İl Yönetim Kurulu’nda kongre için alternatifli olarak 17 ya da 24 Haziran tarihleri öne çıktı ve bu iki alternatif tarih Genel Merkez’e bildirildi.
Şimdi Ankara’dan kesin tarih bekleniyor.

Genç Osmangazi’yi Turgut kazandı

CHP’nin ilçe gençlik kolu kongreleri de devam ediyor. Dün Osmangazi Gençlik Kolu kongresinde, değişimin adayı olarak yeni yönetimin desteklediği Hasan Turgut ile mevut İl Gençlik Kolu’nun desteklediği Kerem Tetik yarıştılar.
56 oy alan Hasan Turgut kongreyi kazanırken, Kerem Tetik 39 oyda kaldı.