Bursalı Zeynep öğretmenin başarıları sürüyor… Voleybol bursuyla gittiği Amerika’yı fethetti

Aslında…  Her alanda çok faal olan Ton ailesini Bursa’da neredeyse herkes tanıyor.
Anne Handan Askeran Ton uzun yıllar DYP ve DP’de siyaset yaptı, yönetim kurullarında görev aldı. Ayrıca, Azerbaycan Kültür Derneği Başkanlığı yaptı, halen de Türk Kadınlar Birliği Konseyi Bursa Şubesi Başkanlığı görevini sürdürüyor.
Baba Necmi Ton kendini basketbola adamış bir spor adamı. Bursa’nın iki önemli kulübü Tofaş ve Oyak Renault takımlarında antrenör olarak başarılar yaşadı.
Çocuklarından Ali Ton bir dönem Amerika’da Kolej Ligi’nin en iyi oyuncuları arasına girdi, Türkiye’de değişik takımlarda basketbol oynadı.
Zeynep Ton da ailesinin özelliklerini taşıdığı için tam bir başarı makinesi gibi çalışıyor.
Bursa’de Belediyespor’da başladığı voleybol yaşamını İstanbul’da Üsküdar Kız Lisesi ve Eczacıbaşı takımlarında sürdürdü.
Sonra…
Voleybol bursuyla Amerika’ya gitti. Pennsylvania State Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde okudu, Harvard’da işletme masteri yaptı. 2002 yılında da Yardımcı Doçent olarak Harvard’da öğretmenliğe başladı.
Bu sütunların okuyucuları anımsayacaklardır…
Geçen yıl, 40 yaş altı dünyanın en iyi 40 profesörü arasına girdiğini 18 Şubat 2011 günü bu sütunlardan duyurduk.
Sonra…
Voleybol bursuyla gittiği Amerika’yı öğretmen olarak fethetti ve dünyanın en önemli üniversitelerinden biri olan Harvard’dan, yine dünyanın en önemli üniversitelerinden biri olan ve kısaca MIT olarak tanınan Boston’daki Massachusetts Institute of Technology’ye transfer oldu.
O süreçte…
Bir anne olarak üçüncü çocuğunu dünyaya getiren Bursalı Zeynep Ton, öğretmenlik kariyerinde de ikinci büyük başarıyı bu yıl yaşadı.
Çünkü…
Geçen yıl Harvard’dayken kazandığı yılın öğretmeni unvanını bu kez MIT bünyesinde tekrarladı ve üst üste ikinci yıl da yılın öğretmeni seçildi.
Bu başarının üst üste iki yıl olması kadar, dünyanın en önemli üniversitelerinden ikisinde peş peşe olması da çok önemli.
Bizler de…
Bursa’daki çocukluğunu bilen dostları olarak Zeynep Öğretmen’in bu muhteşem başarılarıyla gurur duyuyor, Handan Başkan ile Necmi Hocamızı da kutluyoruz.
Görünüşe göre…
Zeynep Öğretmen’in Amerika’daki başarılarını daha çok yazacağız.