Altepe açıkladı: Mudanya Yolu’nun ortası toplu taşımaya ayrılacak, metrobüs hattı olacak

Son yıllarda yetmez hale gelen Mudanya Yolu şu sıralar yeniden yapılıyor. Karayolları’nın geçtiğimiz yılın sonunda başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında Mudanya Yolu’nda Bursa’ya geliş, Tepederbent’ten Bademli’ye yani eski yola verildi.
Gerçi…
Tepederbent’te Göynüklü-Bademli arasındaki köprünün mayıs sonunda tamamlanması hedefi aksadı ama Karayolları, önümüzdeki iki aylık süreçte yolun gövdesinin yenilenmesi için planlamasını yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bu yolun durumunu konuşurken şunu açıkladı:
“Mudanya Yolu yeniden yapılıyor. Üç şerit gidiş, üç şerit geliş olacak. Yolla birlikte Mudanya ve çevresinin toplu taşımasını da planlıyoruz. O nedenle yolun ortası metrobüs hattı olarak ayrıldı.”
Şunu vurguladı:
“Metrobüsler, Emek’te sona eren Bursaray hattı ile entegre çalışacaklar. Böylece nüfusu ve hareketliliği sürekli artan bölgenin toplu taşıma sorunu da çözülmüş olacak.”
Bu durumda…
Bursa, bildiği toplu taşıma araçları yanında yeni bir sistemle de tanışacak.
Kent çevresine ulaşımın sağlandığı otobüs ve minibüslerin yanında, merkezdeki Bursaray ve yakında kent içi caddelerde devreye girecek tramvayın ardından, Mudanya Yolu’nda çalışacak metrobüs kentin yeni toplu taşıma araçlarından biri olacak.