İDO yeni projesi İDOBÜS’ü tanıttı ama Bursa’ya gelen genel müdürü Büyükşehir’i henüz ikna edemedi

İDO’nun yeni projesine göre, Kabataş-Burgaz deniz otobüsleriyle gelecek yolcular Burgaz’dan İDOBÜS adı verilen otobüslerle Ege illerine taşınacak.
Fakat…
Projesini tanıtmak için harekete geçen İDO’nun küçük bir unutkanlığı ortaya çıktı.
Onun da…
Bu sayfalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin “Bize henüz proje gelmedi. Getirsinler, bakıp inceleyelim, eğer makul bulmazsak izin vermeyiz, Bize rağmen yapamazlar” şeklindeki sözleriyle ortaya çıktığını, yazımızın yayınlandığı gün İDO kaynaklarının şaşkınlığından fark ettik.
Çünkü…
Daha çok yolcu taşıyıp, daha çok kazanmayı planlayan İDO projesini tanıtma aşamasına gelmesine karşın, Bursa’daki muhatabı konumunda olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni bilgilendirmemiş.
Biz bunun “küçük bir unutkanlıktan kaynaklandığına inanmak” istiyoruz. Hatta, böyle olabileceğini düşünüyoruz.
İşte…
Bu durum üzerine İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy hafta içinde apar topar Bursa’ya geldi ve Burgaz İskelesi’ni kentin ikinci terminali haline getirecek İDOBÜS projesini konuşmak istedi.
Ne var ki…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dün yurt dışında olduğu için, doğrudan bilgilendirme yapamadı.
Bunun yerine…
Büyükşehir yönetimiyle bazı temaslarda bulundu, görüştüğü yöneticilere İDOBÜS projesini açtı.
Fakat…
Kulağımıza gelenlere göre, Paksoy yaptığı görüşmelerde iki konuda projeye karşı duruş gördü.
Birincisi…
Görüşmelerde genellikle “Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden geçimini sağlayan çok sayıda firmayla birlikte Büyükşehir’in de ciddi bir kapı geliri var. Eğer siz Burgaz’ı terminale çevirirseniz bu terminal devre dışı kalır ve hem ekonomik sorunlar yaşanır, hem de belediye gelir kaybına uğrar” değerlendirmesi yapıldı.
İkincisi…
Burgaz’dan özellikle çıkışta kullanılan yolun otobüslerin her saat başı buradan geçmesine elverişli olmadığı uyarısı yapıldı.
Bu arada…
İstanbul’da yeni projesi İDOBÜS’ü tanıtan İDO, uygulamanın 22 Mart’ta başlayacağını açıkladı ve seferler için de bilet satışına başladı.