CHP Osmangazi’de Akgün’den siyasete örnek adım: 400 delegeyi görüş almak için toplantıya çağırdı

Siyasette çekişme her zaman olur. Özellikle parti içi yarış siyasi partilerin aynı zamanda canlı kalabilmelerini sağlar. Bu önemli yanlarıyla birlikte, siyasette hedefe ulaşmak için seçilen farklı yollar genellikle çekişmeleri çatışmalara döndürür.
Hele…
Kongre süreçlerinde yarışabilmenin en önemli esaslarından biri olarak kabul edilen “rakip gördüğünü yok etme” anlayışı bazen çok yıkıcı boyutlara ulaşır.
O nedenle…
Kongre süreçlerinde siyasi partilerde gerilimler artar, herkes birbirinden delegesini saklar, karşı tarafa çelme takmak için de her fırsatı kollar.
Şu sıralar…
CHP delege seçimleri bitti, ilçe kongreleri için hazırlıklar başladı. Yani, iç çekişmeler kulis rekabeti olarak ortaya çıkmaya başladı.
İşte…
Böylesine bir süreçte, CHP Osmangazi İlçe Başkanı yücel Akgün, kimsenin yapmadığı bir şeyi yaptı ve yeni seçilen 400 delegeyi toplantıya çağırdı. Bugün saat 11.00’de Ördekli Kültür Merkezi’nde yapılacak toplantıya CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile 5 CHP Bursa milletvekilini de davet etti.
Dün konuşurken, toplantıyı düzenleme gerekçesini şöyle açıkladı:
“Yeni delege olmuş arkadaşlarımız var. Osmangazi İlçe olarak 400 delegemizin birbirlerini tanımalarını istedik.”
Şunu ekledi:
“Ayrıca, delegelerimizin kongre süreciyle ilgili görüşlerini öğrenmek, bilgilerimizi paylaşmak istiyoruz. Herkese açığız.”
Aslında…
Yaptığı, siyasetin doğasında olan son derece doğal bir buluşma. Ama siyasetin çekişmeden çatışmaya döndüğü süreçlerde kimsenin yapmadığı bir yöntem olarak karşımıza çıkınca çok daha değerli hale geliyor.
O nedenle…
Akgün’ü yerel siyasete farklılık ve ayrıcalık getiren yaklaşımı nedeniyle kutluyoruz.