Deniz Baykal’ın CHP’ye kurultay mesajı sosyal medya Facebook’tan geldi: Katılmayabilirim

CHP’de olağanüstü tüzük kurultayı için delegelerin imza toplamalarından sonra gelinen noktada iki olağanüstü kurultay peş peşe yapılacak.
Kurultayların ilki 26 Şubat’ta olacak ve gündemini Genel Merkez belirleyecek.
Ardından…
1 Mart günü delegelerin istediği gündem maddeleri ile ikinci olağanüstü kurultay toplanacak. İkinci olağanüstü kurultayın 16 maddelik gündemi de dün gazetelerde yayınlandı.
Ne var ki…
İki kurultay yapılması, özellikle de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önce kendi gündemiyle kurultay toplaması parti içinde değişik tartışmalara yol açtı.
Bu konuda…
İki gündür süren spekülasyonların ardından ilk önemli çıkış önceki gece eski genel başkan Deniz Baykal’dan geldi.
Baykal, önceki gece saat 21.30’da, sosyal medya olarak kabul gören Facebook sayfasında kurultayla ilgili görüşlerini ilk kez paylaşırken gelişmelere yönelik şunları yazdı:
“Genel Başkan önce imza veren delegelerimizin taleplerini yerine getirecek bir kurultay yapmalıydı. Ardından kendi gündemiyle kurultay toplayabilirdi. Ben bu düşüncelerimi yakın zamanda Sayın Kılıçdaroğlu ile de paylaşacağım. Eğer bir sonuç çıkmazsa, görüşlerimi kamuoyuna aktaracak ve gerekirse kurultaya da katılmayacağım…”
Dün bu satırları yazdığımız sırada, Baykal’ın sosyal medya Facebook’taki mesajını beğenenlerin sayısı 700’ü bulmuştu. Mesaj için yapılan yorumlar 300’ü aşarken, 100’e yakın takipçi de kendi arkadaşlarıyla paylaşmıştı.
Böylece…
Kurultay hazırlıklarının oluşum aşamasına gelmek üzere olduğu bir ortamda Deniz Baykal’ın tavrı tüm gidişatı ve stratejileri etkileyeceğe benziyor.
Görünüşe göre…
Bundan sonraki süreçte CHP’yi daha kritik günler bekliyor.

Ankara örgütü izliyor

Bu arada… Tüzük için de olsa, olağanüstü kurultay hazırlıklarının başladığı süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle PM Üyesi ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç dün Bursa’ya geldi.
İlçe başkanlarıyla toplantı yapan Özkoç, örgüt sorunları ve delege seçimleriyle ilgili bilgiler aldı.