AK Parti’de ilk aday kadınlardan çıktı… Kulislerde isimler konuşulmaya başlanınca da İl’den uyarı geldi

Gerçi… AK Parti İl kongresinin yapılacağı tarih henüz kesinleşmedi ama kuliste hareket başladığı görülüyor.
Örneğin…
Yönetim çevrelerinde “Acaba Maliye Bakanı Yardımcısı olur mu?” konulu spekülatif konuşmalar yapılsa ve kendisi açıklamasa da en önemli adayın İl Başkanı Sedat Yalçın olduğu noktasında herkes birleşiyor.
Yalçın şu sıralarda umrede bulunuyor.
Yanı sıra…
Kulislerin konuştuğu isimler var. Bu isimler arasından aday olmayı istediğini belli eden tek isim Şevket Orhan oldu.
Bir de…
“Nilüfer’de belediye başkanlığına kadın aday çıkaran AK Parti acaba Bursa İl Başkanlığı’nı da bir kadına teslim eder mi?” tartışmasında ortaya çıkan milletvekili aday listesindeki Cemile Yiğit işareti var.
Derken…
Kadın adayların mercek altına alındığı izlenimi doğuran bu ortamda “Evet” diyerek ilk çıkış bir kadından geldi: Necla Kırtan.
Geçen dönem…
AK Parti Nilüfer İlçe Kadın kolu Başkanı olarak görev yapan, görevi süresince de farklı sosyal etkinlikleriyle Nilüfer’de iz bırakan isim olan, ama istifaya zorlanan Kırtan inançlı bir adım attı.
Dikkatimizi ilk çeken şu:
Kırtan istifasına giden süreçte AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alparslan Yıldız ve yönetimiyle İl Başkanı Sedat Yalçın ve İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci’yi ayrı tutuyor. Üzerinde kurulan baskı için yönetimleri işaret ediyor.
Ziyaretimize…
Kendisiyle aynı dönemde AK Parti Yıldırım İlçe Kadın Kolu Başkanlığı yapan ama AK Parti’nin Yıldırım Kadın Kolu kongresinde aday olması son anda engellenen, Bursa’ya yerleşmeden önce de Edirne’de AK Parti İl Başkan Yardımcılığı yaptığı için siyaseti iyi bilen isimlerden biri olan Kübra Güner’le birlikte geldiği.
Sohbet ederken…
Necla Kırtan’ı, kongrede AK Parti İl Başkanlığı’na aday olmaya hazır gördük.
Siyasetteki çıkış noktasını şöyle açıkladı:
“Siyasete ilk kez AK Parti’de adım attım. Açıkça söylemek gerekirse, Başbakanımız bizleri evlerimizden çıkarıp sahaya sürdü.”
Kendi tanımını şöyle yaptı:
“Ben anneyim, evladım, eşim, kadınım. Kısacası, hayatın olabilecek her safhasında varım. Siyasette de kadının var olduğunu göstermek için harekete geçmeye hazırım.”
Mesajı şöyle verdi:
“Biz kadınlar şefkatliyiz, duygusalız ama ince düşünür, ona göre hareket ederiz. Tarzımız dengeli olmaktır. Kimseyi ayırmayız. Herkese eşit davranırız.”

-İl’den uyarı geldi-

AK Parti’de İl kongresine yönelik kulislerde yapılan spekülasyonlar ve dedikodulara İl Başkanvekili Cemalettin Torun’dan sert bir açıklama geldi.
Açıklamasında, İl Başkanı Sedat Yalçın’ın yurt dışında bulunduğunu kaydeden Torun, gerek Yalçın’la ilgili ve gerek aday olacaklara yönelik “haberlere itibar edilmemesini” istedi.
Torun’un açıklamasında, “Bizde görev istenmez, uygun kişi aranıp bulunur” denildi.

Güner’e vefa

Bu arada… AK Parti Yıldırım Kadın Kolu kongresine kadar Başkan Kübra Güner yeniden aday olmayı bekliyordu. Fakat İlçe yönetimi son anda Zeynep Kardeş’i çıkardı. Yeni yönetim de, Güner’i il kadın kolları kongresi için delege yazmadı.
Fakat, İl Kadın Kolları kongresinde Nilüfer Kahveci büyük bir vefa göstererek, kendisinden sonra Yıldırım Kadın Kolu Başkanlığı yapan Kübra Güner’i kurultay delegesi yaptı.