Siyasette Aykan Erdemir farkı: Milletvekili olarak ilk 6 ayının hesabını danışmanlarıyla verdi

Gerçi… Parti Meclisi Üyesi olarak CHP’nin üst yönetimindeydi ama 11 Haziran seçimleri için Bursa’dan aday adayı olduğunda çok kişi şaşırmıştı.
Aykan Erdemir’i insanlar tanıdıkça keşfettiler ve keşfettikçe de sevdiler.
Üstelik…
Başlangıçtaki “Nereden çıktı bu aday?” şaşırmalarına karşın, Bursa köklerine sıkı sıkıya bağlı olduğu, akademisyen olarak görev yaptığı Ankara’da da Bursalılığı ile ilgili önemli işlere imza attığı ortaya çıktı.
Seçim öncesi dönemine sosyolog kişiliğiyle farklılık kattı. Bir yandan Bursa’da çalışırken, diğer yandan da CHP Genel Merkezi’nin çok ilgi çeken projelerinin hazırlanmasına katkı koydu.
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir seçimden sonra da farklı siyasetçi kimliğini sürdürüyor.
Bir ayağı Bursa’da…
Her fırsatta geliyor, partisinin toplantılarını ya da kenti ilgilendiren etkinlikleri kaçırmamaya özen gösteriyor.
Bir ayağı Ankara’da…
Meclis çalışmalarıyla birlikte Parti Meclisi Üyesi kimliğiyle de CHP Genel Merkezi’ndeki çalışmalarda fikir üretip proje geliştiren ekip içinde yer alıyor.
Bir ayağı Anadolu’da…
CHP uygulaması olan gönüllü milletvekilliği gereği Batman’a sık sık gidip gelirken, bir yandan da CHP Genel Merkezi’nin görevlendirmeleri sonucu Anadolu’yu karış karış geziyor.
Dün…
Aykan Erdemir siyasetçi farkını gösteren bir şey daha yaptı:
Milletvekili olarak ilk 6 aylık döneminin bilançosunu çıkardı, bir anlamda 6 ayın hesabını verdi.
Bunu da…
Yanına, kendisi gibi akademisyen olan eşi TuğbaTanyeri Erdemir ile birlikte yaptı. Danışmanları Cengiz Kütükçü ve Muharrem Erdem ile sekreteri Serap Göçmen de yanındaydı.
Sohbet tarzındaki sunumu da çok hoştu. Aldığı görevleri, gittiği yerleri, katıldığı etkinlikleri, bulunduğu ortamları çok hoş bir dille kurgulayıp anlattı.

CHP’den Politika Notları

Seçim döneminde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı sosyal projelere katkı koyan Bursa Milletvekili Aykan Erdemir dün yeni bir çalışmanın ilk haberini verdi:
“Politika Notları adlı proje, haftalık kısa değerlendirmeleriyle gündeme damgasını vuracak.”

Delege seçimi takipte

CHP’nin diğer partilerden farklı olduğunu söyleyen Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, tüzük kurultayını doğru bulmakla beraber takvim tartışması önerdi.
Kongreler sürecinde de “sık sık Bursa’ya gelip delege seçimlerini yakından takip edeceğini” söyledi.