Hızlı trenin Bursa Garı projesi de belli oldu: Modern mimari

Gerçi… Yer konusunda henüz tam bir mutabakat sağlanamadığı için kesinleşmedi.
Ama…
Kamuoyunun kısa adıyla TCDD olarak bildiği Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları hazırladığı projede hızlı trenin Bursa Garı yeri olarak Balat’ın arka tarafında ormanla derenin bitiştiği yeri belirledi.
Buna karşın…
Başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bazı sivil toplum örgütleri Bursa Garı’nın ulaşım sistemleri entegrasyonu bakımından Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne en yakın nokta olarak Dereçavuş’a yapılması üzerinde duruyorlar.
Şimdi.,.
Hafta içinde ihale sonrası süreç işledi ve TCDD ile müteahhit konsorsiyum arasında imzalar atılarak inşaata başlama aşamasına gelindi.
Böylece…
Gözler bir kez daha hızlı tren güzergâhı ve istasyon yerlerine çevrildi.
Projeye göre…
Hızlı tren için Bursa’da üç ayrı sınıfta 3 istasyon yapılacak.
İlk istasyon büyük tip kategorisinde Bursa Garı adını taşıyor. Projede Yenişehir İstasyonu olarak planlanan yapı orta tip kategorisinde yer alıyor. Gürsu İstasyonu olarak da, az nüfuslu yerlere yönelik geliştirilen küçük tip istasyon öngörülüyor.
Bu üç istasyondan yalnızca Yenişehir İstasyonu’nun yeri kesin. Büyük kategorideki Bursa Garı ile küçük sınıftaki Gürsu İstasyonu yerleri ise kesinleşmedi.
Ama…
TCDD projedeki teknik şartnameye Bursa Garı’nın mimari anlayışını koydu. Öngörülen projenin tasarım fotoğrafları da ilk olarak Levent Özen’in www.rayhaber.com internet sitesinde yayınlandı.
Fotoğraflardan…
Bursa Garı’nın, kentin modern gelişimine uygun olarak modern mimari izleri taşıdığı anlaşılıyor.
İstasyon binası ile raylar arasında yolcuların trene binecekleri platformun üstü şeffaf malzeme kaplı çelik konstrüksiyon olarak projelendirilirken, iç mekanda da yine modern çizgilere yer veriliyor.