Göl belediyeleri çöp sorununu çözdü, Yalova’yı da kurtardı

Anavatan Partisi’nden seçilen, birleşme sonrası da Demokrat Parti rozeti takan Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar’la, bir çay içimi süresinde olsa da karşılaştığı sorunları konuştuk.
Karşılaştığı sorunları…
“Kucağımda bulduğum sorunlar” ve “ilçenin çözüm bekleyen sorunları” olarak ikiye ayırdı. Ama anlatma tercihini ilçenin sorunlarından yana kullandı.
Örneğin…
Karşıdan bakıldığında pek belli olmayan, ama belediyenin sırtında ciddi bir yük oluşturan çöp dökme konusuna değindi:
“Orhangazi’nin yıllardır kullandığı çöplük kapatıldıktan sonra çöplerimizi Bursa’daki Hamitler’e getiriyoruz. Kamyonlarımız çöp dökmek için 80 kilometre yol yapıyor.”
Sonra da şunu söyledi:
“İznik Gölü’nün çevresindeki belediyelerin oluşturduğu birliğimiz var. Ben de bu Göl Belediyeleri Birliği’nin başkanıyım. Belediyelerimizin hepsinde aynı sorun yaşandığı için Birlik olarak harekete geçtik.”
Çözümü mutlulukla anlattı:
“Birlik olarak Orman Bakanlığı’ndan Süpürgelik’te 250 dönümlük bir yer tahsisi aldık. 70 dönüm de biz kamulaştıracağız. Orhangazi ve İznik ile birlikte belde belediyeleri de çöplerini bu alana dökecekler. Yalova ve Gemlik de çöplerini buraya getirecek ve onlar da sorunlarından kurtulmuş olacaklar.”

Mesut Yılmaz’ın ziyaretleri

Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar’la siyaseti de konuştuk. ANAP-DP birleşmesinde DP’ye geçerken aceleci olmadı ama şu an memnun.
Şunu da ekledi:
“Eski başbakanımız ve genel başkanımız Sayın Mesut Yılmaz ne zaman Orhangazi’den geçse mutlaka ziyaret eder. Kendisini 4 kez ağırlama şansı bulduk.”