Kongre bitti ama kulisleri yeni ortaya çıkıyor… AK Parti Yıldırım kongresinde dengeyi değiştiren sürpriz isim

AK Parti’de tüm spekülasyonlar ve hesaplar il kongresine yönelik yapıldığı için, ilçe kongrelerinde oluşan tablolar ve alınan sonuçlar da doğal olarak il kongresinin nasıl etkileyebileceği yorumlarına dönüşüyor.

Bu kapsamda…
İl kongresine en çok delege veren büyük ilçeler arasında ikinci sırada yer alan Yıldırım’daki kongrede İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı 279 oy alarak büyük bir başarıya imza attı.
Genç rakibi Eşref Özdemir ise 97 oyda kaldı.

Bu tablo…
Yazıcı’nın arkasında duran İl yönetimi ve birlikte hareket ettiği ekip açısından elbette başarı anlamına geliyor.
Bununla birlikte…
Yıldırım kulislerinden de çok çarpıcı notlar geliyor. Bu kulis notlarına bakılırsa, Yazıcı’nın Özdemir’i sonuç anlamında ezip geçtiği kongrenin yapısal özelliklerinin çok farklı olduğu gibi bir izlenim çıkıyor.

Örneğin…
Gelen kulis notlarında “kongrenin dengesini değiştiren ve Hüdayi Yazıcı’ya yolu açan gizli kahraman” olarak bir isimden söz ediliyor.
O isim olarak da Muhammed Maşallah Akın işaret ediliyor.
Bu notu aktaranlar…

Yıldırım Belediyesi’nin önündeki çay bahçesinin işletmecisi olan Akın’ın özellikle Ankara Yolu’nun altındaki mahallelerde büyük bir etkinliği olduğunu söylüyorlar.

Ardından da…
Akın’ın hem Hüdayi Yazıcı’nın, hem de Eşref Özdemir’in listesinden, lani iki listeden birden il delegesi olduğuna dikkat çekiyorlar.

Şu notu da ekliyorlar:
“Muhammed Maşallah Akın bugüne kadar Faruk Çelik’le birlikte siyaset yaptı. Siyasetten vazgeçer, Faruk Çelik’ten vazgeçmez.”

Yani…
Bu notları dile getirenler, ilçe kongrelerinde sanıldığı gibi net ayrışmalar olmadığına, kaybeden-kazanan yorumlarının da geniş yapıları hedef alarak yapılması halinde hatalı izlenim verebileceğine dikkat çekiyorlar.

Kongrede “yanlış başkan” anonsu

Cumartesi akşamı AK Parti Yıldırım kongresinin yapıldığı Yunus Emre Spor Salonu’ndaki protokol tribününde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin arasında oturan kişi, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür olarak anons edildi.

Oysa…
Protokolda oturan kişi Tefekkür değil, MHP’nin bir partilisi olan Mikail Abaklı’ydı.