Hızlı tren güzergahı değişiyor, Osmaneli’nden vazgeçiliyor… Yeni rota Bilecik’e döndü

TBMM’deki Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçesi görüşülüyordu… Komisyon üyesi olan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, sıra Demiryolları bütçesinin görüşülmesine gelince DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman’a şunu sordu:
“Sayın Genel Müdür… Bursa hızlı treni bekliyor. Bursa-Yenişehir etabı için ihale yapıldı, üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra sonuç onaylandı. Şimdi Bursalılar merakla bekliyor, inşaat ne zaman başlayacak?”
Bunun üzerine Karaman da şu cevabı verdi:
“Biz incelememizi tamamladık, kararımızı verdik. İhale sonucunu açıkladık ama kazanamayan firmaların itirazları halen devam ediyor.”
Şunu vurguladı:
“İtirazları biz değerlendirmeye almıyoruz. Fakat Kamu İhale Kurumu’na da itiraz ediliyor. KİK bunları değerlendirmeye alırsa süreç yeniden başlar ve çok uzar.”
Şunu da ekledi:
“İş büyük… O nedenle firmalar kovalıyorlar ve kaybedenler de vazgeçmiyor. Ama KİK itirazları dikkate almazsa inşaata hemen başlar, 3 yılda da bitiririz.”
Bu noktada…
DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman yeni bir bilgi verdi. Daha doğrusu, yeni bir gelişmenin ön bilgilerini verdi:
“Biz projeyi hazırlarken, Bursa Hızlı Treni’ni Osmaneli’nden İstanbul-Ankara hızlı tren hattına bağlamayı planlamıştık. Fakat şimdi güzergahı yeniden ele alıyoruz ve hem ulaşım süresi, hem de maliyeti açısından yeni alternatifleri değerlendiriyoruz.”
Yeni rotayı da açıkladı:
“Hattı Osmaneli yerine Bilecik’e bağlamak için proje üzerinde çalışıyoruz. Böylece Bursa’dan gelecek tren İstanbul-Ankara hattına daha erken girecek. Hem süre kısalacak, hem de maliyet düşecek.”